avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inchidere carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inchidere carte de munca

Am contract de munca cu norma intreaga 8 ore/zi la un angajator unde este si cartea de munca. in afara de acest contract mai am iun contract de munca cu fractiune de norma (2 ore / zi) la un alt angajator.
Postul de la primul angajator(8h/zi) se desfiinteaza. Nelamuriri:
1. Se inchide cartea de munca?
2. Se poate face transferul cartii de munca la cel de-al doilea angajator chiar daca am contract de 2h/zi?
3. Cel de-al doilea angajator poate scrie in cartea de munca?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 22 Ianuarie 2010
Se inchide normal contractul si se opereaza incetarea cim in cartea de munca si se face angajarea la angajatorul celalat "Angajat cu contract de munca cu timp partial..." sau va poate trece pe norma intraga.
Nu mai exista notiunea de transfer in tre societati ci incetare contract si angajare.
1. La incetarea CIM se inchide si carnetul de munca.
2. Puteti sa duceti carnetul de munca la celalalt angajator care va face inscrierile legale (chiar daca aveti CIM cu 2 ore pe zi).
3. Dar nu este obligatoriu necesar sa faca asta. La incetarea CIM puteti solicita o adeverinta de vechime.
4. Oricum in evidentele Casei de Pensii sunteti trecut cu toate contractele de munca, in baza declaratiilor lunare facute de angajatorii dvs.
1. Angajatorul la care aveti CIM si unde aveti si carnetul de munca va inchide carnetul de munca, in baza deciziei, si o va prezenta la ITM pentru certificare.
2. Cel de-al doilea angajator poate scrie in carnetul de munca, doar daca are aprobare de la ITM. Interesati-va atat la societate respectiva, cat si la ITM
Pe langa cele mentionate de prietenii mei dl Valeriu si namiru ,fac o adaugare si anume, acolo unde aveti carnetul de munca dvs. mai trebuie sa dati o declaratie ca aveti functia de baza.
sa inteleg ca daca duc carte de munca la cel de-al doilea angajator( 2h/zi) , chiar daca am 2/zi trebuie sa dau ceasta declaratie ca am functia de baza?

Alte discuții în legătură

Urgent carte de munca balint lucia balint lucia Va rog sa ma ajutati, in legatura cu urmatoarea problema: din 2007 pina in ian 2009 am fost angajata la o firma cu norma intreaga si unde aveam si cartea de ... (vezi toată discuția)
2 cim-uri in derulare wonderworld wonderworld Buna seara. Am si eu urmatoarea situatie : Am angajat pe cineva pe postul de sofer. In momentul angajarii am cerut carnetul de munca sau decizia de ... (vezi toată discuția)
Cim cu 4 ore deliaaa deliaaa Buna seara. Am si eu o intrebare. Daca lucrez cu norma de 4 ore si cartea de munca este tot cu norma de 4 ori beneficiez de aceleasi drepturi ca si cum as ... (vezi toată discuția)