avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ordonanta Guvernului nr. 2/2001
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ordonanta Guvernului nr. 2/2001

buna ziua,
citez,
Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

in cazul trimiterii prin posta cind se termina acest termen? la data depunerii de catre politia a acestuia la posta sau la data cind semnez de primire la posta. de cind decurge termenul de plata in 48 de ore al amenzii?


in dex a comunica = a anunta, a informa, a instiinta, a vesti, a semnaliza,.

multunesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: a001122 , utilizator 20:36, 28 Iunie 2010
data comunicarii = data luarii la cunostinta, data care apare inscrisa pe confirmarea de primire postala.
~ Conținut șters la cerere ~
Ceva lipseste, sau este incomplet. Nu vine nici un agent sa-ti aduca procesul verbal la usa si sa te puna sa semnezi pentru el. Daca vine gen recomandata, nu s-ar duce nimeni sa le ridice de la posta, prin urmare, nu ai semnat pentru el, inseamna ca nu ai fost instiintat. Eu nu am mai ridicat amenzi de la posta de mai bine de 3 ani si nu apar nicaieri, pentru ca ele se plimba intre posta si circa de politie. Nimeni nu poate demonstra ca eu am gasit acel biletel in cutia postala, sau sa ma oblige sa merg cu el la posta. Poate fi orice. Totusi, din cate stiu eu, cred ca este trimis direct la destinatar si data comunicarii, ar fi data oficiului postal de care apartineti.
comunicarea se poate face si prin afisare.
ART. 27
Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.


in cazul meu data ajungerii la oficiul postal din loc de resedinta e in afara termenului de 1 luna.
data la care el a fost pus la posta este in acest ternem, in penultima zi a acestuia.
cu stima
CM

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera - camera fixa betmeniul betmeniul Printr-o recomandata de la posta am fost instiintat ca am depasit viteza legala in localitatea Puchenii Mari si ca trebuie sa spun cine a fost soferul. ... (vezi toată discuția)
Cum se prescrie o amenda de radar fix? adelina prada adelina prada in luna oct 2008 am primit instiintare la firma ca masina mea de serviciu a depasit viteza legala cu 12km si sa dam datele soferului. le-am dat si in noiembrie ... (vezi toată discuția)