avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua , Problema mea este urmatoarea : un ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua , Problema mea este urmatoarea : un functionar public ...

Buna ziua ,
Problema mea este urmatoarea : un functionar public este destituit in urma pronuntarii unei hotarari judecatoresti definitive. A doua zi dupa pronuntarea hotararii , angajatorul (institutie publica) emite decizia de destituire cu pierderea drepturilor salariale aferente , de la data emiterii acestei decizii , pe care o trimite prin Posta sub motivul ca hotararea a fost publicata pe portal , dar fara ca aceasta sa fi fost comunicata !
1. Este aceasta decizie temeinica si legala fara a fi fost insotita de hotararea judecatoreasca, deoarece aceasta din urma nu a fost comunicata ?
2. Se poate depune o plangere prealabila la angajator in vederea introducerii unei actiuni in suspendarea actului administrativ pana la solutionarea pe fondul cauzei ?
3. In aceasta eventualitate, trebuie achitata si taxa de timbru , avand in vedere ca petentul doreste sa recupereze si prejudiciul material produs ( drepturile salariale pe perioada ce a curs de la destituire ) ?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

De la ce data se reintegreaza in munca un salariat? ana*maria ana*maria Buna ziua, In urma unei hot judecatoresti ( def si executorie de drept fiind in muncii nu? ), se dispune anularea deciziei de concediere si reintegrarea la ... (vezi toată discuția)
Reincadrare in munca alexandrescu_cristian alexandrescu_cristian Buna ziua . Pe scurt : am fost destituit dintr-o functie publica , printr-o decizie nelegala in anul 2011 , am contestat aceasta decizie la tribunal , am ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere crystina-76 crystina-76 Sunt in litigiu cu societatea unde am lucrat din martie 2011- pe motiv de concediere abuziva. Am obtinut la tribunal o hotarare definiteva prin care instanta ... (vezi toată discuția)