avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua am pe scara blocului un panou electric ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ...

Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu filet eu vreu sa îl schimbam deoarece siguranțele au rămas blocate și nu se pot desface, acest panou se afla pe scara blocului la cine întra în atributi la asociație sau la proprietari mulțumesc
E panoul de distributie al distribuitorului de energie electrica, nu aveti voie sa interveniti, luati legatura cu acel distribuitor.
Panoul de sigurante este al locatarilor, nu vine distribuitorul sa schimbe lița la sigurantele vechi daca se arde... si de aceea nici nu este sigilat, ca si contorul...

Ridicati aceasta problema la prima adunare generala ( sau convocati una acum, mai ales daca spuneti ca acele sigurante nu mai functioneaza si se poate crea un scurt...*) si cereti presedintelui/administratorului sa caute o firma specializata care sa schimbe acele sigurante, acel panou...

Notificati si distribuitorul, sa stie de asta si mai ales, daca aveti contoarele in apropiere.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2023
Ionut.ion, utilizator
Va spun sigur ca panoul respectiv nu este al proprietarilor din bloc. Orice interventie neautorizata se lasa cu amenzi. Se face o cerere catre distribuitor si acesrta scoate la licitatie lucrarea,, catre firme autorizate. Asta, daca starea lui e deplorabila.

La panourile noi, cu sigurante automate,accesul la siguranta se face printr-o clapita, care se poate incuia, cu un lacat, de catre propietar. Nu au reusit distribuitorii din Romania sa modernizeze toate firidele.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2023
latka, moderator
Nu e adevarat, tine de operatorul de distributie din zona, furnizorul poate fi Hidroelectrica, de exemplu si nu-i doare pe aia capul de panoul electric de la blocul X. :)
Cel al distribuitor este la întrare în scara și este pe tot blocul

latka a scris:

E panoul de distributie al distribuitorului de energie electrica, nu aveti voie sa interveniti, luati legatura cu acel distribuitor.

Alte discuții în legătură

Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)
Contor electric montat exterior, fara acordul meu si a asociatiei zolyxx zolyxx Buna ziua, Stau la parter si mi sa montat un contor electric cu cutie pe peretele exterioara a blocului , chiar cu 5cm deasupra ghiveciului de flori ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate panou ee madelaine28 madelaine28 Buna ziua! In situatia unui chirias, cine are drept de proprietate asupra panoului de energie electrica? Speta este urmatoarea: contoarul este la intrarea ... (vezi toată discuția)