avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Frauda- mi-au fost furati banii pentru chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Frauda- mi-au fost furati banii pentru chirie

Buna! Sunt din bucuresti si am 23 de ani. O sa trec direct la subiect. Eu doream sa ma mut in chirie. Vineri am gasit un apartament in sectorul 3 langa Auchan titan. Am sunat am intrebat daca mai este valabil si am si mers sa il vad. Propietarii erau un cuplu care locuiau acolo , au fost draguti mi au aratat. Pana la sfarsit de zi le-am acceptat oferta de 1600 lei chirie pe un apartament 2 camere la mansarda. Am mers cu tatal meu sa semnez contractul, acesta fiind fost jandarm ma gandeam ca poate sa imi semnaleze daca e ceva ciudat. Eu nu am venit pregatita cu cash avand in gand ideea ca pot sa pe fac transfer bancar. Acestia nu au fost de acord asa ca am mers sa scot cash la 11 noaptea ca sa le pot da banii. Le-am dat 3200 pentru garantie si chirie. De aici a inceput calvarul. Eu am primit doar o cheie de la apartament acesta avand doua incuietori. Din cate mi-a spus propietarul ei nu au cheie de sus pentru ca nu folosesc. Apoi a doua zi cand voiam sa imi aduc din lucruri acesta mi-a spus ca a venit mama si tatal lui sa faca curat si ca sunt din alt oras si ca au incuiat usa sus de unde ei nu au cheia de acolo. Oricum ideea e ca tot weekendul a bagat scuze sa nu pot ajunge la apartament. Si astazi fiind luni omul nu mai raspunde la apeluri. Am contract semnat si poza cu buletinul lui dar nici nu stiu daca poza e reala sau chiar daca numele lui e real. Am doar cheia de la apartament care deschide incuietoarea de jos a usii de la apartament, si cu cheia de la intrarea blocului. Am poze cu conversatia noastra pe whatsapp si cam atat. Nu stiu ce pot sa fac mai exact. Sa ma duc sa depun plangere la politie? In orice caz nu am dovada ca le-am dat banii din moment ce a fost cash. Acestia au fost banii stransi de mine sa ma mut in chirie :(. Daca puteti sa ma ajutati cu un sfat va sunt recunoscatoare.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2023
Cristina Maria199, utilizator
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti 3 posibilitati, fie chemati un lacatus sa descuie usa, motivați ca ati pierdut cheia, fie mergeti la politie si depuneti plangere pt inselaciune si ramaneti cu buza umflata, ca plangerea ramane in sertar cu anii sau il dati in judecata in speranta ca veti recupera banii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plângerea penala durează ani o depuneți dacă nu mai aveți alte șolutii.Tatal trebuia sa va învețe sa dați banii în schimbul unei , chitanțe de mana"Mergeti în bloc și întrebați vecinii sau administratorul dacă știu cine locuiește acolo,dacă cunosc proprietarul etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil ca apartamentul să fie închiriat de "proprietari"doar pentru ziua vizionarii și proprietarii adevărați să fie alții.Tatal dumneavoastră cu ce a fost de ajutor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar tatal dumneavoastra, om al legii nu a verificat daca vanzatorii sunt si proprietari si nu subinchiriaza inainte de a da banii? Daca au vrut cash fara chitanta de mana si trasabilitatea banilor cred ca va fi greu de recuperat suma din lipsa de dovezi. Iar daca fortati intrarea in apartament ati putea intra in apartamentul altui proprietar si nu a vanzatorului. Succes in recuperarea banilor.......
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista dovezi suficiente pentru recuperarea banilor. Exista un martor. Exista un contract semnat si o poza de buletin. Daca prezumtivul proprietar a facut un contract fals, va raspunde penal. Eu l-as da in judecata pe civil pentru recuperarea banilor si o plangere la politie pentru inselaciune, fals si uz de fals. Si inca ceva : din experienta personala pot spune ca un avocat nu este o garantie ca un proces va fi castigat. Daca nu iti poti permite un avocat, te poti reprezenta singura, cu sanse mari de reusita. Dar trebuie sa iti faci bine temele.

Alte discuții în legătură

Important!buna ziua! context: mutare in chirie intr-un apartament pe care ... Theodora Capris Theodora Capris Buna ziua! Context: Mutare in chirie intr-un apartament pe care nu l-am văzut, dar ne-a plăcut foarte mult din fotografii, direct de la proprietar. Am ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cazare ContSters490239 ContSters490239 Buna ziua! Am gasit pe un site de anunturi un apartament in Cluj pentru perioada unui festival . Am luat legatura cu presupusul proprietar prin email si mi-a ... (vezi toată discuția)
Excrocherii romanesti ing_Dumitrache ing_Dumitrache foarte pe scurt - am gasit pe ejobs o oferta pt munca in strainatate, am luat legatura cu firma de recrutare, am platit taxa ceruta pt verificare aptitudini, ... (vezi toată discuția)