avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Gift of Legacy sau Cadoul Mostenitor - O schema ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Gift of Legacy sau Cadoul Mostenitor - O schema piramidala

Acest articol face parte dintr-un document care a fost tradus in 5 limbi.

Să aflăm mai multe despre fondatorii Gift of Legacy:

- Chris Hattingh

Mai întâi, vom vorbi despre domnul Chris Hattingh și despre trecutul său. Potrivit diferitelor surse, el este un sud-african care este cunoscut ca un promotor al mai multor scheme de venituri pasive, inclusiv înșelătoriile Chain Letter și Ponzi.

Scheme cunoscute:
- Kindred Hearts
- Mirror Trading International
- Gift of Legacy

- Candice Donadel

„Sunt proprietar de salon de coafură în ultimii nouă ani. Eram complet rezervat cu luni în avans, făcând păr, blocat în spatele scaunului meu, înghesuind materiale de marketing în timpul liber, simțindu-mă frustrat că eram mereu cel mai ocupat stilist și, practic, ardeam lumânarea la ambele capete! A fost nevoie de o accidentare la spate pentru a mă forța să fac un pas înapoi și să mă uit cu adevărat la afacerea mea. De atunci, am făcut un curs incredibil de schimbare a vieții Agency Fast Track cu Niel Malan și Elite Inc, unde vă învață cum să generați o sumă masivă de venituri și cum să vă dezvoltați afacerea online, folosind rețelele sociale în toate modurile posibile. Mi-am folosit salonul ca client de practică, iar acum lucrez mai puțin de 10 ore pe săptămână la coafură și îmi petrec restul timpului ajutând alți proprietari de afaceri din industria frumuseții să facă același lucru!” - LinkedIn

Pentru acesta schema se folosesc Zoom, Facebook, Whatsapp si Telegram sa promoveze o schema piramidala care a fost infiintata in Dec 2021 (whois)

In Romania, aceasta schema opereaza cu ajutorul acestor doamne:
Angela Peschir si Sofronia Florei (Nia Florrei)

Folosind anumite site-uri care ne pot da informatii despre trafic pe site-ul schemei.

Numar total de vizitatori de la inceput: aprox 316,902

Numar total de vizitatori lunar: 105,634

Tara de origine:
1. Tanzania
2. Rusia
3. Italia
4. ROMANIA
5. Sud Africa

Obiceiurile cautatorilor care viziteaza acest site giftoflegacyglobal com: +20% se uita dupa jocuri de noroc.

DE CE ESTE O SCHEMA PIRAMIDALA?

Compania nu oferă de fapt niciun produs fizic; mai degrabă, ei promit că vor oferi bani sub formă de „cadouri” membrilor care progresează în organizație. Operatorii Gift of Legacy un plan de compensare MLM numit Gift Plan.

Potrivit WHOIS, domeniul său a fost înregistrat în Decembrie 2021.

1. Fondatorii se ascund
Cel mai suspect lucru despre această companie este că fondatorii ei operează în mod anonim. În plus, nici sediul lor, nici baza lor de operațiuni nu ne sunt cunoscute.
Această companie strânge fonduri publice cu termeni precum „Economia de cadouri”, dar fără a-și dezvălui identitatea reală.
Site-ul lor are doar o secțiune de conectare și nu are secțiuni suplimentare, cum ar fi Despre, Întrebări frecvente sau o pagină de contact, așa că nu pare a fi cel al unei companii legitime, de încredere. Aceste lucruri subminează și încrederea utilizatorilor.

2. Blufează conținutul pe rețelele sociale
În ciuda marketingului continuu al companiei pe rețelele sociale, conținutul este înșelător și are doar scopul de a înșela oamenii.
În urmă cu câteva luni, au susținut un webinar pe canalul lor de YouTube, unde numeroase persoane au explicat cum funcționează planul de venituri. Cu toate acestea, potrivit surselor, aceștia nu sunt deloc asociați cu compania. Potrivit rapoartelor, unul dintre ei chiar a lucrat ca frizer în timp ce se dădea drept reprezentant al companiei.

3. Fără asistență pentru clienți
Ar trebui să existe întotdeauna un sistem de asistență în platformă în care utilizatorii să poată pune o întrebare sau să depună o reclamație, indiferent dacă compania insistă că nu există terțe părți implicate în planul lor de venituri.
Deoarece nu este înregistrată ca entitate juridică, nu veți primi asistență din partea autorităților și guvernului în caz de fraudă.

4. Afirmații înșelătoare
Putem concluziona că compania nu este altceva decât o schemă de circulație a banilor, în ciuda faptului că pretinde că este construită folosind un algoritm incredibil în care toată lumea poate câștiga bani din cauza abundenței.
Prin urmare, abțineți-vă de la a vă investi banii câștigați cu greu în aceste tipuri de scheme frauduloase.

5. Înșelătorie cu schema piramidală
Gift of Legacy este o schemă piramidală care atrage oamenii din întreaga lume să devină parte din economia lor de cadouri.
Aceștia operează o înșelătorie prin rotație de bani în care investitorii existenți sunt plătiți pentru investiția noilor membri, iar compania realizează o marjă uriașă.
Mai devreme sau mai târziu, va dezactiva retragerea și va opri funcționarea. Pe măsură ce astfel de escrocherii se răspândesc exponențial, majoritatea oamenilor își vor pierde banii.

CONCLUZIE
Din investigația noastră, am ajuns la concluzia că Gift of Legacy este doar o altă schemă piramidală și vă recomandăm insistent să nu investiți în aceasta schema.

Dacă încă sunteți înclinat să începeți să investiți în acest lucru, vă rugăm să citiți următoarele întrebări și răspunsuri.

De ce schemele piramidale eșuează întotdeauna?
Și de ce supraviețuiesc uneori companiile legitime pe mai multe niveluri?
Schemele piramidale sunt sortite eșecului deoarece succesul lor depinde de capacitatea de a recruta din ce în ce mai mulți investitori. Deoarece există doar un număr limitat de oameni într-o anumită comunitate, toate schemele piramidale se vor prăbuși în cele din urmă. Singurii oameni care fac bani sunt cei puțini care se află în vârful piramidei. Pe de altă parte, companiile legitime de marketing pe mai multe niveluri pot exista o perioadă lungă de timp. Deși recrutarea de investitori suplimentari este o parte esențială a practicii de marketing, deoarece companiile legitime de marketing pe mai multe niveluri implică produse sau servicii solide, participanții la aceste companii nu sunt supuși pierderilor uriașe.

De ce investesc oamenii în scheme piramidale?
Dacă toate schemele piramidale eșuează, de ce ar investi cineva în ele? Există trei categorii de bază de oameni care investesc în scheme piramidale: cei care participă din lăcomie; cei care sunt induși în eroare să creadă că se alătură unui „club de investiții” sau unui „program de cadouri”; și cei care cred că produsele sau serviciile sunt legitime.
Oamenii care participă la scheme piramidale din lăcomie știu adesea că sunt ilegali. Cu toate acestea, participă, sperând că escrocherii vor dura suficient de mult pentru ca ei să facă profit. Cu toate acestea, rezultatul final al unei scheme piramidale este inevitabil. În cel mai bun caz, câțiva oameni, de obicei promotorii, pleacă cu mulți bani, lăsând majoritatea investitorilor să piardă toți banii pe care i-au pus în schemă. De fapt, singurul mod în care cineva ar putea câștiga bani din scheme piramidale, este dacă alți oameni sunt înșelați să dea bani cu promisiunea că la rândul lor vor fi răsplătiți.
Promotorii piramidei vizează adesea grupuri strâns unite, cum ar fi organizațiile religioase sau sociale, echipele sportive și studenții pentru a crește presiunea de a participa. Ele dau unor scheme piramidale nume atractive precum „cluburi de investiții” sau „programe de cadouri”. Aceste cluburi sau programe sunt de obicei prezentate acestor investitori cu asigurări că sunt perfect legale, aprobate de Serviciul Fiscal Intern sau de un Contabil Public Autorizat. Unii chiar afirmă în mod expres că nu sunt o schemă piramidală.
Participanții la aceste cluburi sau programe sunt obligați să își caracterizeze investițiile drept „cadouri necondiționate” prin semnarea derogărilor. Adevărul este însă că, făcând aceste „cadouri”, toată lumea se așteaptă ca cei de mai jos de pe piramidă să facă același lucru. Intenția nu este de a face un cadou necondiționat. În consecință, acești oameni nu numai că sunt implicați în scheme piramidale ilegale, ci pot încălca și legile fiscale.
Acei investitori care cred de fapt că produsele sau serviciile pe care promotorii le-au vândut sunt legitime, realizează inevitabil că au fost înșelați. Abia atunci când aceste produse și servicii sunt de nevânzare, iar promotorii refuză să le răscumpere, ei devin în sfârșit conștienți că au participat la o schemă piramidală ilegală.

Cum poți evita să fii fraudat?
Cel mai simplu mod de a evita să fii fraudat este, evident, să nu participi la nicio promoție care pare a fi o schemă piramidală. Următoarele sunt câteva sfaturi suplimentare pentru a vă ajuta să evitați schemele piramidale:
Adunați toate informațiile referitoare la companie, ofițerii acesteia și produsele sau serviciile sale. Obțineți copii scrise ale planului de marketing al companiei, ale literaturii de vânzare, ale contractelor etc. Evitați promotorii care nu își explică planurile clar și detaliat. În special, citiți prospectul companiei sau alte materiale scrise. (Un prospect este un document legal care oferă potențialilor investitori informații despre o companie.) Dacă nu îl înțelegeți, cereți pe cineva independent de companie să vă explice.
Aflați dacă există cerere pentru produs sau serviciu. Există un produs sau serviciu similar pe piață? Dacă da, cât de bine se vinde? Dacă promotorii par să câștige cei mai mulți bani vânzând distribuitori sau stocuri mari de start-up către noi recruți, stai departe.
Întrebați dacă trebuie să cumpărați un produs pentru a deveni distribuitor. Aflați dacă compania vă va răscumpăra inventarul - ați putea rămâne blocat cu produse nevândute. Companiile legitime vor răscumpăra inventarul pentru cel puțin 80 până la 90% din ceea ce ați plătit. Obțineți toate promisiunile în scris.
Atenție dacă costul de pornire este substanțial. Unele scheme piramidale te presează să plătești o sumă mare pentru a deveni „distribuitor”. Ce primești pentru banii tăi? Feriți-vă de promisiunile de profituri rapide, ușoare și nerezonabil de mari.
Dacă distribuitorul furnizează un produs pentru a fi utilizat pentru a realiza un produs final, asigurați-vă că orice furnizați ajunge la producătorul final. Dacă puteți, sunați sau vizitați producătorul și întrebați

Ultima modificare: Duminică, 2 Aprilie 2023
spamchecker87, utilizator

Alte discuții în legătură

Gift of legacy, site web, este legal? DanaLaghiu DanaLaghiu Gift of Legacy , este un site web descentralizat prin care toti membri comunitati ofera cadouri in bani de la persoana la persoana? Este o activitate legala? ... (vezi toată discuția)
Situatia legala privind jocurile piramidale si mlm Radu Palu Radu Palu Buna ziua! As dori sa stiu care este reglementarea legala in Romania referitor la jocurile piramidale si multi level marketing. Sunt acestea legale? ... (vezi toată discuția)
Proces cu reprezentantii regionali ai worldventures danrazvanionescu danrazvanionescu Reprezint un grup de oameni care au fost excrocati de WorldVentures in Romania ( o schema piramidala nou infiintata in Romania ) desi aceasta companie nu ... (vezi toată discuția)