avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general completare DECLARATIA 220 PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

completare DECLARATIA 220 PFA

Buna Ziua,

va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA.
Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) .
La rubrica III VENIT ESTIMAT am trei categorii de completat : 1. VENIT BRUT estimat , 2. CHELTUIELI DEDUCTIBILE ESTIMATE si 3. VENIT NET ESTIMAT.
Nu sunt lamurita care este baza de impozitare finala pt 16% , de asemenea care va fi baza pentru CAS ( CASA DE PENSII) si care va fi baza pentru CASS (CASA DE ASIGURARI DE SANATATE) ???
Acest PFA va fi singura forma de exercitare a activitatii.

Va multumesc anticipat!
Aspazia
Cel mai recent răspuns: catalincc , utilizator 09:59, 7 Ianuarie 2011
Sper sa nu ma insel si sa fie acelasi lucru ca si la noi. Sunt la inceput de drum si anul asta am completat prima oara declaratia 220.
Baza de impozitare pentru cei 16% este venitul net estimat. Care, normal, este diferenta intre venitul brut si cheltuielile deductibile estimate. La fel pentru Casa de asigurari de sanatate. 6,5% din venitul net estimat.
La Casa pe pensii nu stiu sa va spun.
Buna Ziua,


Nu stiu daca nivelul cheltuielilor deductibile estimate are vreun plafon ?
De exemplu trec la venit brut estimat suma de 5000 ron , la chelt. deductibile estimate ( suma 3000 ron intelegand ca aici intra ch cu intretinerea sediului social , cotizatii profesionale desigur in limita codului fiscal, cas ( casa de pensii ) , cass ( casa de sanatate) , rechizite si orice alte chletuieli necesare realizarii venitului.
Venitul net este deci 2000 ron si acesta se impoziteaza ? tot el este si baza pt cass ???

inca o data multumiri!
Aspazia
Eu mi-am infiintat recent PFA cu norma de venit pentru proiectare in constructii.
Cand am completat declaratia am fost la finante si m-a indrumat o tanti de acolo .
L-a venituri brute am trecut norma de venit, cheltuieli nimic iar venituri nete tot neroma de venit.
Nu stiu poate in cazul dumneavoastra este altfel. Eu va recomand sa mergeti la finante ca va ajuta ei :d ....sunt foarte amabili acum cu valul asta de disponibilizari ;))

O zi buna !
Buna Ziua,

va multumesc, aveti dreptate.

Aspazia
Am si eu o intrebare: exista un venit brut minim estimat pe an, sub care nu se poate completa declaratia? Sunt PFA la inceput de drum si eu, si momentan chiar nu stiu daca voi avea macar o minima activitate si un minim castig. Deci pe un an de zile, care este suma minima cu care se poate completa declaratia 220?

Alte discuții în legătură

Activitate traducãtor autorizat - plãtesc impozit chiar dacã nu am activitate? haller haller Buna ziua! as dori sa devin traducator autorizat! as dori sa stiu care sunt conditiile! dupa inceperea activitatii trebuie sa platesc impozit pe venit/profit, ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa aura otelea aura otelea ce contributii trebuie sa platesc de la 1.07.2010 daca sunt PFA ce decalratii, cand si unde se depun multumesc (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit trecut in sistem real cris2279 cris2279 Buna ziua, Pana acum am avut PFA cu norma de venit, care a disparut de curand. Va rog sa imi spuneti pentru PFA in sistem real: 1. actele pe care trebuie sa ... (vezi toată discuția)