avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... defalcare sume in unitatile de invatamant ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

defalcare sume in unitatile de invatamant preuniversitar - conform ...

defalcare sume in unitatile de invatamant preuniversitar - conform art. 105 alin. (2) din Legea 1/2011: Finanţarea complementară se asigură din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ preuniversitar şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinaţie, pentru următoarele categorii de cheltuieli:
a) investiţii, reparaţii capitale, consolidări;
b) subvenţii pentru internate şi cantine;
c) cheltuieli pentru evaluarea periodică naţională a elevilor;
d) cheltuieli cu bursele elevilor;

intrebarea mea este daca exista vreo procedura, regula, prevedere legala, modalitate de defalcare a sumelor proportional, (de exemplu cat poate fi cheltuit pentru intretinere, cat pt cheltuieli cu internatul etc) sau este lasat la latitudinea ordonatorilor teritari de credite, conform Art. 23: Legea 273/2006:
Responsabilităţile ordonatorilor de credite
(1) Ordonatorii de credite au obligaţia de a angaja şi de a utiliza creditele bugetare numai în limita prevederilor şi destinaţiilor aprobate, pentru cheltuieli strict legate de activitatea instituţiilor publice respective şi cu respectarea dispoziţiilor legale.
(2) Ordonatorii de credite răspund de:
a) elaborarea şi fundamentarea proiectului de buget propriu;
b) urmărirea modului de realizare a veniturilor;
c) angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor în limita creditelor bugetare aprobate şi a veniturilor bugetare posibil de încasat;
d) integritatea bunurilor aflate în proprietatea sau în administrarea instituţiei pe care o conduc;
e) organizarea şi ţinerea la zi a contabilităţii şi prezentarea la termen a situaţiilor financiare asupra situaţiei patrimoniului aflat în administrare şi a execuţiei bugetare;
f) organizarea sistemului de monitorizare a programului de achiziţii publice şi a programului de investiţii publice;
g) organizarea evidenţei programelor, inclusiv a indicatorilor aferenţi acestora;
h) organizarea şi ţinerea la zi a evidenţei patrimoniului, conform prevederilor legale;
i) alte atribuţii stabilite de dispoziţiile legale.

Alte discuții în legătură

Care sunt responsabilitatile functionarilor publici? Silvia Dumitru Silvia Dumitru Care sunt responsabilitatile functionarilor publici potrivit legii 500/2002? (vezi toată discuția)
Naveta cadrelor didactice mariamocanu mariamocanu cine deconteaza naveta cadrelor didactice ,daca finantarea unitatii noastre de invatamant este finantata cf.art 104 din legea 1/2011 a mects (vezi toată discuția)
Decontare naveta cadre didactice maria-m maria-m daca un cadru didactic navetist parcurge distanta de la domiciliu la locul de munca 50 km si are cursuri sa zicem 4 zile pe saptamana x4 saptamani-16 zile ... (vezi toată discuția)