avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu si partenerul meu convietuim de 16 ani.in acest ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu si partenerul meu convietuim de 16 ani.in acest timp am construit ...

Eu si partenerul meu convietuim de 16 ani.in acest timp am construit impreuna o casa pe un teren concesionat de partenerul meu.partenerul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara,eu 1 copil dintr-o casatorie anterioara.dorim sa facem un document legal,ca cei 3 copii sa mosteneasca cote egale din acest imobil.cum se numeste acest document,este suficient un testament al partenerului meu?.mentionez ca nu are alte bunuri,iar domiciliul din CI este in apartamentul proprietatea a mea si a fiicei mele in urma succesiunii dupa sotul meu decedat.multumesc.
Cel mai recent răspuns: ligiasmeureanu , utilizator 14:04, 5 Mai 2023
Doar ca și dvs și partenerul aveți moștenitori rezervatari. Copii și eventual părinți (dacă mai sunt în viață)
Iar aceștia pot solicita reductiunea testamentului.
Cu copiii ați discutat?
Oricum jumătatea fiecăruia dintre dvs va fi moștenită de copiii/copilul săi/sau, oricum în final vor rămâne cu toții în indiviziune și oricum tot vor trebui sa facă partajul. Ce contează dacă au sau nu cote egale, dacă tot în coproprietate vor fi?
Suntem persoane de varsta a 2,cu copii majori,fara parinti,dar traim in concubinaj de 16 ani.terenul este concesionat pe 49 de ani de partenerul meu.contributia mea la constructie este determinata de faptul ca am platit parte din materialele de constructie cu cardul personal.copii amandorura se inteleg,de aceea am crezut ca un testament in favoarea celor 3 este suficient.
Legal, construcția e a partenerului dvs. Asta înțeleg.
Exista autorizație de construire?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2023
raluk0207, utilizator
Stiu ca proprietar este partenerul meu.casa este intabulata.pt teren platim de 8 ani concesiunea anuala si impozitele pe casa si teren. .deci totul este in ordine.nu ne intereseaza decat un document pentru a lasa mostenire legala celor 3 copii ai nostrii.
Casa e intabulata? Pare din ce ziceti ca numai partenerul e in actele cqsei.
E suficient sa lase prin testament casa in cote egale, copiiilor. Daca moare inaintea dvs ,dvs ce veti avea?

Alte discuții în legătură

Prevederi legale moștenitori și testament AureliaGhe AureliaGhe Bună seara! Logodnicul meu mai are un copil dintr-o relație anterioara și noi împreună avem alți 3 copii. Toți cei 4 copii sunt minori. Casa în care ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire Ardelean Iulia Ardelean Iulia Am cumparat o casa impreuna cu partenerul meu, fiecare a platit jumatate din pretul casei, in contract e precizat \"in parti egale, in deplina proprietate cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua pentru un testament intre soti, trebuie neaparat sa ... maria v maria v Buna ziua Pentru un testament intre soti, trebuie neaparat sa fie specificate bunurile imobile sau merge varianta generala: las toate bunurile imobile si ... (vezi toată discuția)