avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii - demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii - demisie

Buna ziua, as avea si eu o întrebare, eu am lucrat intr o cafenea 4 zile si in a 5 a zi, nu am fost la munca pentru simplu fapt ca m am simtit foarte rau ( neanunțand angajatorul pentru ca nu am avut minute in acea zi ) si am vorbit cu dansul in ziua acea si i am explicat ce si cum si a nu a inteles. A spus ca i am provocat pagube de 2000 de lei deoarece nu am fost in ziua aia la munca( eu fiind tura 1 si colegul tura 2, nici el nu a mers in acea zi ) dupa care i am spus ca imi dau demisia pentru ca nu a fost înțelegător si i am spus ca mi am gasit in alta parte part time ca sa pot pleca linistit… iar acum spune ca o sa fiu cercetat disciplinar… ce inseamna asta ? Si acum nu vrea sa mi plătească zilele lucrate ca a spus ca din cauza zilei aceleia ca nu am fost niciunu… ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:44, 17 Mai 2023
I-ati spus sau ati si depus cererea de demisie?


Cornel Vasile a scris:

I-ati spus sau ati si depus cererea de demisie?




Buna seara, i am spus prin mesaj.
Este corecta atitudinea angajatorului, intrucat demisia se formuleaza in scris, iar angajatorul are obligatia sa o inregistreze.
Este corect sa nu fiu plătit ca nu mi am dat demisia in scris ?

Cornel Vasile a scris:

Este corecta atitudinea angajatorului, intrucat demisia se formuleaza in scris, iar angajatorul are obligatia sa o inregistreze.

Absentele nemotivate nu se platesc .. angajatorul are obligatia sa va plateasca zilele lucrate pana la data incetarii c.i.m.

Alte discuții în legătură

Bună seara -zile de muncă neplătite Anny Aly Anny Aly Vă rog sa mă ajutați. Am apucat să lucrez 5 ture la o firmă de curățenie înainte de starea de urgență, am mai avut și niște probleme medicale în ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am lucrat la un restaurant , m.am simțit rau 2 zile,prima ... Elena.1992 Elena.1992 Bună ziua! Am lucrat la un restaurant , m.am simțit rau 2 zile,prima a fost ok ,nu am găsit coleg sa ma înlocuiască dar a doua chiar nu am putut munci de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca MariaFiru MariaFiru Buna seara! Am lucrat timp de un an la un cazino, iar in luna decembrie, in data de 11 dupa tura de noapte, mi am scris demisia. Dimineata, cand tura mea s-a ... (vezi toată discuția)