avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis Spaniol retinut 30 de zile unde il recuperez?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis Spaniol retinut 30 de zile unde il recuperez?

Am si eu o intrebare mi sa retinut permisul pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua acest permis unde pot sa il recuperez? sunt din bistrita iar pe procesul verbal este trecuta adresa din bistrita
Cel mai recent răspuns: errrika , utilizator 15:45, 28 Aprilie 2010
[ www.politiaromana.ro/DPR/Regulament_circulatie_actualizat_nov_2007.pdf ]din Regulamentul de aplicare al Codului Rutier:

Art. 212. – (1) Permisul de conducere eliberat de o autoritate străină, reţinut ca urmare a încălcării, de către titular, a unei norme rutiere pentru care legea prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce şi pentru care s-a eliberat dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie, împreună cu o copie a procesului-verbal de constatare a contravenţiei, se trimit poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în termen de 15 zile de la aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare.
(2) Când dovada înlocuitoare este eliberată fără drept de circulaţie, permisul de conducere şi copia procesului-verbal de constatare a contravenţiei se trimit unităţii de poliţie prevăzută la alin.(1) în cel mult o zi lucrătoare de la data constatării faptei.
(3) Până la împlinirea termenului prevăzut la alin.(1) titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, poate solicita ca, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, documentul să fie păstrat la serviciul poliţiei rutiere pe raza căruia a fost săvârşită fapta pentru a-i fi restituit. Despre această posibilitate titularul permisului de conducere va fi informat odată cu comunicarea suspendării exercitării dreptului de a conduce.
...
Art. 220. – (1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, împotriva căruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita şefului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost constatată fapta, restituirea documentului, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii teritoriului României.
(2) În situaţia restituirii permisului de conducere potrivit alin.(1), şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române comunică sancţiunea aplicată autorităţii străine care a eliberat documentul.

Cam acelasi lucru spune si articolul 113 [ www.politiaromana.ro/DPR/OUG_195_2002_actualizata.pdf ] din Codul Rutier

Din cele de mai sus cred ca veti avea nevoie de un sofer sau de un bilet de avion ca sa va intoarceti in Germania. Oricum cand mergeti sa va luati permisul intrebati in ce tari puteti conduce cu un permis suspendat in Romania. Ar fi bine ca sa intrebati si in Germania daca politia germana ia in seama semnalarile de suspendare ale politiei romane.
Intrebarea mea este trebuie sa dau ceva examen sau nu?
Din cate stiu eu, reexaminarea se da numai la: neacordare de prioritate, trecere pe rosu, alcool, sau accident. La 30 de zile suspendare, nu trebuie sa dai reexaminare. Dar cel mai bine, dai un telefon la politia Bistrita si te interesezi, ca la noi se schimba codul rutier peste noapte si poate te trezesti cu surprize.
mdah am fost la ipj bistrita si mau trimis la ipj alba
Cam in aceiasi problema se afla si un prieten deal meu ia fost suspendat permisu pe 30 de zile la arad pt depasire neregulamentara pleca in olanda si politistul de la arad iau spus k poate recupera permisu din spania dupa 30 de zile .au trecut 2 luni si permisul lui nu apare nicaeri ma poate ajuta cineva ? a fost in spania si acolo nu apre k ar fii fost suspendat ....

Alte discuții în legătură

Permis de conducere strain adyadyady adyadyady in urma cu un timp am fost depistat de politie baut la volan..si am luat cu suspendare.. EU AM PERMISU OBTINUT IN SPANIA.. SI NU STIU CE SE INTAMPLA CU ... (vezi toată discuția)
Retinere permis strain ba.marinescu ba.marinescu Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu retinerea permisului strain. Sunt roman cu domiciliul in Germania si posed permis de ... (vezi toată discuția)
Reținere permis obținut în spania Valivalentincasian Valivalentincasian Ma scuzati de deranj Va doresc sarbatori fericite am o intrebare Mi sa retinut permisul timp 30zile si provine din spania Dupa spuse am inteles ca ... (vezi toată discuția)