avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariile din invatamant sunt sau nu platite in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariile din invatamant sunt sau nu platite in timpul grevei?

Buna ziua! Pana acum stiam ca zilele de greva raman neplatite. Ulterior am aflat ca, in functie de cum se va incheia greva(daca ingheata sau nu anul scolar) salariile sunt sau nu platite integral. Asadar, daca am stat 8 zile in greva, dar anul scolar nu ingheata, materia se recupereaza, examenele merg conform calendarului, salariul pe mai intra integral. Insa, daca anul scolar ingheata, atunci salariile sunt taiate(cate zile ai stat in greva, cu atatea zile vei lua mai putin la salariu). Sunt doar curioasa daca este adevarat. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2023
andreeeeea123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:06, 7 Iunie 2023
Nu stiu ce ati inteles... dar d.p.d.v. legal, pe perioada grevei dvs. nu prestati activitate pentru angajator si acesta nu va plateste pentru aceste zile.
Detalii: [ link extern ]
Legea 367/2022
art.160
(1) Pe toată durata participării la grevă contractul individual de muncă sau raportul de serviciu al angajatului se suspendă la inițiativa angajatului. Pe perioada suspendării se mențin doar drepturile de asigurări de sănătate.
Multumesc! Asta stiam si eu, insa eram curioasa daca este adevarat ceea ce circula pe grupuri. Multumesc inca o data!
Nu, nu este corect ceea ce ati auzit pe grupuri. In primul rand, anul scolar nu va fi inghetat, nu exista baza legala pentru asa ceva. In al doilea rand, zilele in care angajatul este in greva sunt neremunerate, conform legislatiei in vigoare.
Ultima modificare: Marți, 6 Iunie 2023
ramona2018, utilizator
Multumesc! Inseamna ca ceea ce spun anumite persoane afiliate unui anume sindicat sunt doar... minciunele. O zi buna!

Alte discuții în legătură

Profesorilor care sunt in greva li se suspenda contractele individuale ... dana manea dana manea Profesorilor care sunt in greva li se suspenda contractele individuale de munca pe perioada grevei? (vezi toată discuția)
Este legală suspendarea contractului de muncă pe perioada grevei? Erika 76 Erika 76 Bună ziua! Sunt cadru didactic de 27 de ani și în aceste zile sunt în grevă alături de colegii mei. Vă rog să-mi spuneți dacă în aceste condiții ... (vezi toată discuția)
Ce repercusiuni poate avea faptul că semnând că facem grevă ... Maria Hojda Maria Hojda Ce repercusiuni poate avea faptul că semnând că facem grevă , în învățământ, mă refer la cea de mâine, luni, 22 mai 2023, ni se desface contractul ... (vezi toată discuția)