avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ce semnificatie are expresia " inregistrat , asteapta ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ce semnificatie are expresia " inregistrat , asteapta opozitii " ?

De curand am facut verificarea unei marci in vederea inregistrarii unui domeniu web pe care sa dezvolt un site .
Pe cuvantul respectiv este inregistata o marca , la statutul legal fiind mentionat ceva de genul inregistrat conform L84, asteapta opozitii .
Ce inseamna aceasta expresie si ce efecte are ? Pot sa inregistrez sau dau banii inutil pe taxa de inregistrare ?
Multumesc anticipat pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: BIONPI cabinet de proprietate industriala 1999 , Consultant proprietate industriala 08:40, 30 Ianuarie 2010
- Salut !
Anumite companii, rezerva domenii .com .net . ro. org .etc, anticipat, chiar daca nu le folosesc, pentru a preintampina o forma de pubicitate free.
@jus80: omul intreaba de marca, nu de nume de domeniu. Prin urmare, sfatul dumneavoastra e paralel cu intrebarea.

@stadva: procesul de inregistrare a marcilor are mai multi pasi. Ultimul dintre ei este acela in care marca, inregistrata deja (adica verificata de OSIM sub toate aspectele pe care le presupune indeplinirea conditiilor de inregistrare) asteapta opozitii (comentarii care sa spuna de ce nu trebuie inregistrata marca in cauza) de la terte persoane care ar putea fi lezate prin inregistrarea acelei marci.

Spre exemplu, daca eu inregistrez oranje pentru servicii de telecomunicatie si in procesul de inregistrare a marcii cei de la OSIM nu sesizeaza similaritatea marcii cu marca orange, compania in cauza are un termen in care se poate opune inregistrarii, imediat dupa ce procedura de la OSIM a fost incheiata.

Sper ca am fost clar. Multa bafta.
Stadva a scris:

De curand am facut verificarea unei marci in vederea inregistrarii unui domeniu web pe care sa dezvolt un site .
Pe cuvantul respectiv este inregistata o marca , la statutul legal fiind mentionat ceva de genul inregistrat conform L84, asteapta opozitii .


In primul rand ca domeniile nu se inregistreaza conform legii 84.
In al doilea rand ca e vorba de o marca care are statutul ala si nu de un domeniu.
In al treilea rand, eu ma opresc aici. Asta nu inseamna ca nu-ti sterg interventiile care n-au legatura cu subiectul.
ok. nu m-am hazardat sa raspund din plictiseala. in timpul facultatii aveam printre alte pasiuni si web-design si implicit publicarea lor pe site=server=domeni...bla bla
Stadva, domeniul ala s-a cerut a fi inregistrat. Daca nu va veni nimeni cu in motiv pentru a nu fi incheiata inregistrarea, atunci domeniul va apartine cui a intentionat sa-l inregistreze initial.

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata osim ofera drept asupra unui domeniu .com? GolluM99 GolluM99 Buna ziua, Vreau sa inregistrez la OSIM un nume, al serviciului pe care il ofer. Nu are nici o legatura cu numele firmei. Este de genul ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)