avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vă salut! Am nevoie de un sfat! Am fost sunat astazi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vă salut! Am nevoie de un sfat! Am fost sunat astazi de persoana ...

Vă salut! Am nevoie de un sfat! Am fost sunat astazi de persoana care avea grija de o rudă indepartată sa-mi spună ca a decedat, asta in conditiile in care doamna nu are copii. Doamna care avea grija de ea mi-a spus sa ma ocup de inmormantare si sa-i ridic trupul, ca altfel in 10 zile daca nu o ridică nimeni o inmormanteaza primaria si automat propietatea intră in patrimoniul statului. Raposata este din partea tatalui , tatal meu mai are frati si nepoti. Intrebarea este , daca ma ocup de inmormantare am vreun drept in anumite conditii sa dobandesc imobilul cu forme legale? Mă gandesc totusi sa nu ma apuc sa arunc cu banii in speranta ca imi va ramane mie, iar mai apoi rudele sa se ridice cu pretentii.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 09:08, 15 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce ruda e mai exact? Ce era cu tatal dvs? Dacă nu sunteti mostenitor, nu mosteniti nimic, indiferent de ce bani dati.
verisoara de gradul 1 cu bunicul meu

gi-jane2 a scris:

Ce ruda e mai exact? Ce era cu tatal dvs? Dacă nu sunteti mostenitor, nu mosteniti nimic, indiferent de ce bani dati.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In functie de gradul de rudenie și de timpul scurs de la deces si pana la data dezbaterii succesiunii aveti sau nu sanse sa mosteniti
Cu respect! Pe doamnă nu o cauta nimeni , nu a pastrat legatura cu rudele ei de vreo 40 de ani, decat cu tatal meu vorbea (eram vecini) , tot ce stiu e ca nu are copii, frati , sau alte rude , aproape ca nu stie nimeni din familie de existenta ei...

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
In functie de gradul de rudenie și de timpul scurs de la deces si pana la data dezbaterii succesiunii aveti sau nu sanse sa mosteniti

Intrebarea este , daca ma ocup de inmormantare am vreun drept in anumite conditii sa dobandesc imobilul cu forme legale?

Nu, însă dacă ruda care a decedat era salariată sau pensionară puteți beneficia de un ajutor de deces de 6.789 de lei, bani suficienți pentru o înmormântare decentă.
Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_631...
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2023
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire andreea.d andreea.d Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema legata de mostenirea unchiului meu care a decedat in urma cu aproximativ o luna din pricina cancerului ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara copii, cu act de vanzare cumparare catre un strain kittyutabran1 kittyutabran1 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu o situatie Este vorba despre o succesiune. Gradul de rudenie este de nepoti. Matusa mea a decedat de curand, era ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa verisor marius_wiz marius_wiz Buna ziua Speta in cauza ar fi : am un verisor mult mai in varsta de gradul 2 care nu are copii, frati sau parinti din pacate. El mai are doi verisori de ... (vezi toată discuția)