avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sfat pentru o firma nou infintata cu 2 asociati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sfat pentru o firma nou infintata cu 2 asociati

Buna ziua , am creat un srl si suntem 2 asociati . Functionam pe 2 nise : colectionabile si fashion . Am unele nelamuriri daca ma poate ajuta cineva :
1 ) ptr. nisa de colectionabile , firma va fi imprumutata cu bunuri ( personale ) , in valoare de x lei , urmand ca perioadic in functie de bunul mers al firmei , sa recuperez 20% din profit ( lunar sau cand este un profit mai mare ) , nefiind nevoie sa imprumutam cu suma totala a bunurilor firma . Din informatiile si sfaturile pe care le-am primit de la contabili , am mers pe varianta : borderou de achizitii + nir + hotarare a asociatilor ( unde va fi si specificat si recuperarea celor 20% )
2 ) imprumutul firmei cu bani . Avand un capital social de 100 de lei , firma va fi imprumutata la fiecare achizitie , pana va face un profit . Am stabilit ca pentru impumut trebuie - contract de imprumut + hotarare a asociatilor .
3 ) bunuri date in folosire firmei . Bunuri personale : scaune , birouri , calculatoare , monitoare etc. care vot fi date in folosinta firmei ( decomodat ) . Am inteles ca si aici trebuie un contract + hotarare a asociatilor .
Cu speranta ca toate procedurile de mai sus sunt corecte , am urmatoarele nelamuriri :
- ce model de nir ne trebuie ( ptr. pct.1 ) ? Am gasit 2-3 modele si nu stiu pe care sa il aleg .
- ce model de contract de imprumut , ptr. imprumutare firmei cu bani ( pct.2 ) trebuie ?
- ce model de contract ptr. bunuri date in folosire ( decomodat ) ( pct.3 ) trebuie ?
- daca ptr. actul de hotarare a asociatilor , este suficient unul scris la calculator , semnat de ambii asociati si parafat ( am inteles ca este suficient ) sau trebuie un anume model si daca da , care ar fi ?
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau cu niste link-uri ptr. modelele de acte care imi trebuiesc , m-ar ajuta enorm !

Va multumesc anticipat !

Alte discuții în legătură

Imprumut intre pers fizice in vedere dezvoltare firma radulucian 22 radulucian 22 Buna seara! Am pe cineva care isi deschide o firma SRL, si vreau sa il ajut pt asta. ii fac un Contract de imprumut pe o suma intre noi ca PF. Vreau ... (vezi toată discuția)
Achizitii de la persoana fizica alicia_8877 alicia_8877 as dori sa stiu daca firma ce ma are pe mine ca asociat unic poate sa cumpere de la mine ca persoana fizica diferite bunuri folosite apoi in activitati de ... (vezi toată discuția)
Imprumut societati soniarina soniarina Exista vreo posibilitate legala prin care o persoana juridica o poate imprumuta pe alta, desigur fara ca imprumutatoarea sa fie institutie de credit? Speta: ... (vezi toată discuția)