Buna ziua , am creat un srl si suntem 2 asociati . Functionam pe 2 nise : colectionabile si fashion . Am unele nelamuriri daca ma poate ajuta cineva :
1 ) ptr. nisa de colectionabile , firma va fi imprumutata cu bunuri ( personale ) , in valoare de x lei , urmand ca perioadic in functie de bunul mers al firmei , sa recuperez 20% din profit ( lunar sau cand este un profit mai mare ) , nefiind nevoie sa imprumutam cu suma totala a bunurilor firma . Din informatiile si sfaturile pe care le-am primit de la contabili , am mers pe varianta : borderou de achizitii + nir + hotarare a asociatilor ( unde va fi si specificat si recuperarea celor 20% )
2 ) imprumutul firmei cu bani . Avand un capital social de 100 de lei , firma va fi imprumutata la fiecare achizitie , pana va face un profit . Am stabilit ca pentru impumut trebuie - contract de imprumut + hotarare a asociatilor .
3 ) bunuri date in folosire firmei . Bunuri personale : scaune , birouri , calculatoare , monitoare etc. care vot fi date in folosinta firmei ( decomodat ) . Am inteles ca si aici trebuie un contract + hotarare a asociatilor .
Cu speranta ca toate procedurile de mai sus sunt corecte , am urmatoarele nelamuriri :
- ce model de nir ne trebuie ( ptr. pct.1 ) ? Am gasit 2-3 modele si nu stiu pe care sa il aleg .
- ce model de contract de imprumut , ptr. imprumutare firmei cu bani ( pct.2 ) trebuie ?
- ce model de contract ptr. bunuri date in folosire ( decomodat ) ( pct.3 ) trebuie ?
- daca ptr. actul de hotarare a asociatilor , este suficient unul scris la calculator , semnat de ambii asociati si parafat ( am inteles ca este suficient ) sau trebuie un anume model si daca da , care ar fi ?
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau cu niste link-uri ptr. modelele de acte care imi trebuiesc , m-ar ajuta enorm !
Imprumut societati
soniarina
Exista vreo posibilitate legala prin care o persoana juridica o poate imprumuta pe alta, desigur fara ca imprumutatoarea sa fie institutie de credit? Speta: ... (vezi toată discuția)