In anul 2014 bunica mea a facut un contract de vanzare - cumparare a unui apartament. Am mers la notar cu vanzatorul unde s-au adus toate actele cerute de notar (de catre vanzator). S-a uitat peste acte unde scria ca domnul e la zi cu toate cheltuielile si pe adeverinta de la apa scria ca e la zi si la cea de la curent tot la zi.
Surpriza apare in 2023 cand vrea sa vanda apartamentul si ni se spune la toate notarele ca apartamentul are datorii de la vechile regii si ca notarul unde s-a facut vanzarea / cumpararea era obligat sa ceara adeverinte de la toate regiile.
Acum ne-am trezit ca nu putem vinde ca sunt datorii cu penalizari destul de mari (in jur de 15000 lei). Cine este de vina ca pe contract scria ca este la zi cu toate cheltuielile la apa / curent etc.
Cand a vorbit iar cu fostul notar a spus ca sa vina tot la ea ca se rezolva, dar agentia care a gasit viitor cumparator a spus ca nu e legal asa ceva si ca ea nu se baga in asa ceva.
Ce as putea face in legatura cu aceasta situatie? Noi nu vrem sa platim ce altii au facut..
Din ce am citit chiar acum ceva minute scrie in lege ca Notarul public e obligat sa ceara adeverintele de la toate regiile si sa vada ca sunt la zi toate inainte de face actul de vanzare / cumparare. Acum poate gresesc sau am citit altceva. Mersi!
raluk0207 a scris:
Nici nu avea obligația legala sa ceara adeverința. Ar fi fost suficienta și ultima factură.
Cine de vina?Vânzătorul.