avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se sesizează Inspectia Judiciara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se sesizează Inspectia Judiciara

Buna ziua, As avea nevoie urgent sa știu cum pot intocmi o sesizare către Inspectia Judiciara, impotriva procurorului care a clasat un dosar de posibil omor ,precum si retrocedare frauduloasa imobil (la cererea mea de consultare dosar pentru a vedea mersul anchetei), respins ulterior și în Instanta, încât sa se dispuna continuarea anchetei. Pot invoca Legea 303/2022, inclusiv articolul care arata ca procurorul a obstructionat ancheta/activitatea inspectorului care efectua ancheta, nelasandu-l sa o termine? Pot aduce precizari suplimentare referitoare la caz și ca voi mai adauga de cum obtin date ? Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 17 Septembrie 2023
DuTity, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 06:36, 19 Septembrie 2023
Detalii
[ link extern ]
Citisem deja informațiile din link. Nu m-au lămurit. Rog ,poate răspunde cineva mai exact la ceea ce am întrebat...(?) Multumesc anticipat,e foarte urgent
Daca medicul legist a conchis ca e moarte naturala, nu cred ca are vreo vina procurorul.
Procurorul nu m-a lăsat sa aduc documente care sa contrazică medicul legist., ci a clasat dosarul
Am sau nu dreptul sa mi se dea posibilitate sa fiu de alta părere decât unul din legiști și sa aduc și noi date în acest sens?
Bună ziua ! Dumneavoastră puteți formula sesizare, dar asta nu inseamnă că veți primi un raspuns favorabil. Este opinia dumneavoastră că retrocedarea este frauduloasă și că acea clasare de posibil omor este nelegală. Ați avut posibilitatea de a ataca soluția procurorului și am înțeles că ați facut deja asta. Atâta timp cât și instanța de judecată a confirmat soluția parchetului și s-a respins plângerea, înseamnă că soluția este temeinică și legală iar cercetările au fost complete pentru lămurirea aspectelor cauzei sub toate aspectele. Ancheta s-ar putea redeschide doar dacă ulterior vor apărea probe din care să rezulte că s-a comis un omor, sau dacă se va constata faptul că actele în baza cărora s-a dispus retrocedarea imobilului au fost false. Procurorul nu obstrucționează ancheta unui inspector. Procurorul conduce ancheta si inspectorul efectuează sarcinile dispuse de procuror. Polițistul lucrează sub coordonarea procurorului nu invers .

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca poliția mi-a dat dovadă de circulatie fara ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Daca poliția mi-a dat dovadă de circulatie fara drept de conducere conf.art. 196 CP,ce mai pot face? Precizez că dosarul s-a clasat conf. art ... (vezi toată discuția)
Propunere renuntare la urmarirea penala Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Intr-un dosar penal , in care am calitatea de parte vatamata , organele de cercetare penala au trimis ieri la Parchet dosarul , alaturi de ... (vezi toată discuția)
Autoritatea de lucru judecat si hotararile de respingerea actiunii ca inadmisibila eusaisapte eusaisapte Mi-a fost respinsa nemotivat in fapt si de drept o plangere impotriva actelor procurorului ca inadmisibila cu rea-credinta, si nu-mi aduc aminte ca vreodata ... (vezi toată discuția)