avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal pentru o instiintare pe care nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal pentru o instiintare pe care nu am primit-o niciodata

Am primit de la Politia Locala Sect 2 Bucuresti un proces verbal in care sunt anuntat ca am de achitat 1300 lei pentru ca nu am furnizat informatiile solicitate de Politie prin solicitarea nr / 14.05.2023, despre cine conducea masina in data indicata in solicitare.
Mentionez ca nu am primit nicio solicitare pana acum, si niciun fel de atentionare sau alt document. Procesul acesta verbal l-am gasit azi in cutia de scrisori pus impreuna cu o semnatura a unui martor pentru afisare. Procesul verbal este pe luna August, deci a trecut termenul de contestare, dar acum am venit din concediu si l-am gasit.
Este un abuz clar din partea fie a postei (se pare ca Politia are o dovada cum ca am primit acea instiintare din luna 05), fie din partea Politiei locale?
Cum sa procedez?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2023
bolenici, utilizator
Sincer nu prea vad soluții, dacă erați în termen formulați contestație urmând sa menționați ca nu v a fost solicitate datele,cereand canpolitia locala sa facă dovada comunicării cererii către dvs(deși în practica se afișează pe parbriz)Nu puteți solicitano repunere în termenmpt motivul ca ați fost plecat din localitate..
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa inteleg ca pot fi bun de plata ori de cate ori plec in concediu? De unde sa stiu ca mi-au pus un proces verbal in cutia postala fiind plecat?
Sau poate ca am dat masina altcuiva in acea zi, si persoana respectiva nu mi-a dat foaia din parbriz, cum sa fiu eu amendat pentru o asemenea situatie?
Sincer nu inteleg, cum adica nu sunt solutii??? Asa pot fi pagubit oricand cu orice suma.
Punerea in parbriz a unei hartii nu inseamna luare la cunostinta, nu se practica asa - Politia locala procedeaza doar prin recomandate predate personal pe baza de semnatura. Fituica din parbriz o poate lua vantul, ploaia, sau oricine altcineva de pe strada, nu e o dovada ca ai fost instiintat pe baza careia sa te amendeze cu 1300 lei si 9 puncte de penalizare! Sau, daca e asa, avem un stat mafiot si se poate orice.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2023
bolenici, utilizator
Modalitatea de comunicare a procesului verbal este discutabila,legalitatea putând fi.pusa în discuție într o contestație inss ,problema dvs era ca nu ați fost la domiciliu când v a fost comunicat pv de contravenție .Pt a putea formula contestație deși ați depășit termenul trebuia sa solicitați repunerea în termen plecarea în vacanta nu e un motiv pt a fi repus un termen.,aici nu mai e vorba de stat mafiot sau de abuz ci de jurisprudența de zeci de ani a instantelor..
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci CUM trebuia sa procedez, ca sa nu primesc amenda? Sa nu plec niciodata in vacanta ca sa pot verifica mereu cutia postala? Nu stiu ce inseamna jurisprudenta, dar eu sunt lasat fara nicio optiune intr-o situatie in care nu am nicio vina. Am 9 puncte penalizare + 1300 lei bun de plata. Ori ma convingeti ca nu sunt de buna credinta, ori imi dati o optiune. Altfel raman la parerea initiala - mafie.
De ce jurisprudenta nu determina instiintarea pe baza de recomandata cu semnatura de primire? Este cel mai simplu si sigur mod de a instiinta pe cineva, fara ca acel cineva sa poata spuna ca nu a luat cunostinta. De ce nu am primit acest PV cu recomandata pe baza de semnatura de primire? Ce metoda este asta cu afisare in parbriz si cu plasare in cutie postala a unei bombe cu ceas de 15 zile? Exista metode mai sigure si mai simple, posta romana ofera tot sprijinul, sau alte firme de curierat!
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2023
bolenici, utilizator
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura soluție e este sa plătiți amenda. Și ca să va asigurați ca nu o sa mai primiți înștiințări, procese-verbale de contravenție, încercați sa respectați OUG195/2002

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta primita cu intarziere ContSters445935 ContSters445935 Buna ziua! Se pare ca la data de 05.08.2017 am circulat fara a avea rovinieta cumparata (nu mi-am dat seama). Am primit astazi in cutia postala un plic cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am gasit afisat un pv pe numele meu cu amenda de 9 ... Ancasorana Ancasorana Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu amenda de 9 puncte pentru necomunicare persoana care a condus autoturismul. Ideea e ca eu n am primit nicio ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru amenda rovinieta din 2012 siner siner Buna ziua, vineri in data de 03.iulie.2015 am gasit in cutia de scrisori o somatie de plata pentru 2 amenzi de rovinieta in 2 zile consecutive (nu merg fara ... (vezi toată discuția)