avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema spatiu comun

Buna ziua! Ma numesc Ana si am o problema cu unul dintre vecinii mei. Respectivul fumeaza in scara blocului si tot fumul de tigara intra in garsoniera mea. Eu nu sunt fumatoare, iar prietenul meu sufera de astm si nu tolereaza fumul de tigara. Astfel trebuie sa stau toata ziua cu geamurile deschise ca sa pot aerisi casa, ceea ce la minus cateva grade nu este placut. Am discutat de cateva ori cu respectivul, dar nu am reusit sa rezolv nimic. Vreau sa stiu daca am vreun drept legal in a-i interzice sa mai fumeze in casa scarilor sau trebuie sa ma bazez pe doar pe bunul lui simt, inexistent. Cu ceailalti vecini nu am discutat despre aceasta problema, dar cred ca ei sunt fumatori si nu sunt deranjati de aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:43, 31 Ianuarie 2010
Legal puteti face asta numai dupa ce obtineti o hotarare definitiva de la instanta cu "obligatia de a face".
Practic v-ar costa mult mai putin sa inlocuiti usa cu una care izoleaza mult mai bine.
casa scarii fiind bun comun, se poate folosi de fiecare proprietar in parte cum doreste...dar in cadrul bunului simt.
daca ziceti ca nu ati vorbit inca cu vecinii, stai de vorba si cu dansii si poate sunt si ei de acord cu propunerea dumneavoastra...si implicit mai multi proprietari vor discuta cu respectivu sa renunte la fumatul pe casa scarii.

cat cu schimbatul usii...nu as recomanda imediat, e o solutie mai scumpa...incercati cu purfix ca sa etanseze usa mai bine si sa nu mai patrunda in ap. fumul vecinului ( e mai ieftin si diferenta de bani merg pt medicamete)
Faceti o sesizare catre presedintele asociatiei de proprietari in scris. Propuneti sa se discute in comitet sau chiar in adunarea generala din primul trimestru al anului 2010, interzicerea fumatului in casa scarii si pe holurile comune asa cum este inerzis fumatul in lift.
Cei din comitet pot decide si afisa ca este interzis fumatul in aceste spatii comune sau puteti chiar dv sa faceti aceasta propunere in adunarea generala.
@ presedinte..nu instanta ..ci legea obliga...vezi..FUMATUL IN LOCURI PUBLICE..
se poate adresa politiei.. este de competenta ei..
Don' @proprietaru: stim cu totii ce spuneti Dv., stie si inpricinatul si? 'Geaba Lege daca nu este respectata si atunci ce-ar mai face instantele de judecata, s-ar inchide, nu?
Bun si sfatul @ Presedintele si al lui @adriantot si cred ca si al Dv. - cu politia, dar chiar nu am mai auzit asa ceva. Parca @adriantot zicea pe-aici, pe forum ca a vazut un politist cu tigara in mana intr-o parcare si atunci...

Alte discuții în legătură

Fumatul pe casa scarii nottara68 nottara68 pot fi sanctionati legal cei care fumeaza pe casa scarii de bloc ? (vezi toată discuția)
Noua lege a fumatului și fumatul pe casa scării nicsarbu nicsarbu Bună ziua, aș dori să știu dacă legea antifumat care intră în vigoare luna viitoare interzice fumatul pe casa scărilor într-un bloc cu asociație de ... (vezi toată discuția)
Fumat Bolo77 Bolo77 Buna ziua! Locuiesc la parter, intr-un bloc cu 3 etaje si in fiecare zi mai multi vecini de la etajele superioare ies pe scarile blocului si fumeaza ca-n ... (vezi toată discuția)