avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Vecinul de deasupra m-a inundat. Nu este pt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Vecinul de deasupra m-a inundat. Nu este pt prima ...

Buna ziua. Vecinul de deasupra m-a inundat. Nu este pt prima data, se intampla frecvent. Niciodata nu mi-a deschis usa sa putem discuta. Am aflat de la alti vecini ca, acel vecin nu sta acolo in permanenta,vine doar cand si cand. Probabil atunci cand vine si foloseste centrala, atunci ne inunda pe noi. As fi vrut sa vorbesc cu el sa remedieze problema. Eu am asigurare dar asta nu inseamna ca nu ma deranjeaza ca,periodic, sa imi inunde baia si dormitorul.
Am sunat la asociatia de locatari, am prezentat problema si am solicitat un nr de tel si un nume. Mi s-a spus ca ei nu detin aceste informatii si ca nu au cum sa ma ajute. Este posibil ca o asociatie de proprietari sa nu aiba nici o informatie despre proprietarii blocurilor pe care le administreaza?
Ce pot face in situatia asta? Cum pot da de proprietar? Cum il pot determina sa-si repare instalatia ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: valentinap39 , utilizator 15:35, 25 Octombrie 2023
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți formula o acțiune în instanta având ca obiect obligarea vecinului la realizarea demersurilor de remediere a problemei care cauzează inundatia și plata daunelor.
Totodată, puteți formula și o cerere de ordonanță președințiala, care se judeca mai repede, pentru luarea masurilor urgente de limitare a pagubelor, fiind o situație urgenta. Fiind citat în instanta, probabil va reacționa în cele din urma.
Pe cererea de chemare în judecată menționați numele și adresa proprietarului asa cum le cunoașteți, instanța va face verificări. Potrivit noilor modificări, aceste verificări vor putea fi făcute și de avocati.
Asociația nu prea va poate furniza informații de contact, din motive de gdpr.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati încercat sa ii lasati un bilet în usa, sa ii ziceti de problema și nr dvs de tel?
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daunele nu sunt acoperite de asigurare?
Cei de la asigurări ar trebui sa ii gaseasca. Pe presedintele asociatiei l ati intrebat cum face cu convocatorul pt ad generala daca nu are adresele tuturor proprietarilor?. Cum plateste pt reparatiile din bloc etc?

radoi_laurentiu a scris:

Daunele nu sunt acoperite de asigurare?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca sunt acoperite inseamna ca trebuie sa imi tropaie muncitorii prin casa la 2-3 luni?

Alte discuții în legătură

Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament "sub acoperire" ContSters23492 ContSters23492 Buna ziua! Ma numesc Sorina Dumitru si simt cum imi pierd calmul de tot. Dupa ce ca suntem inundati pt ca terasa necesita reparare si nu toti locatarii ... (vezi toată discuția)
Vecinul inundă. ce soluții legale există pentru a-l obliga să-și repare și să-mi plătească daunele? voicu catalin voicu catalin Ma confrunt cu situatia de a fi inundat periodic de vecinul care locuieste de-asupra. Chiar daca am discutat cu el de mai multe ori aceasta situatie, nu ia ... (vezi toată discuția)