avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de executie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de executie

buna ziua.lucrez la o firma de constructii si montare geam termopan.am conceput un contract de executie lucrari si am parcurs urmatoarele puncte:partile contractante,obiectul contractului,termenul si durata de executie,valoarea contractului,obligatiile beneficiarului,obligatiile executantului,mod de plata,termen de garantare a lucrarii,valabilitatea contractului si anexa.as vrea sa stiu daca este complet si daca intruneste toate conditiile pentru a fi legal.si ma intereseaza foarte mult daca TREBUIE SA SCRIU SI CLAUA PENALA SAU BAZA LEGALA si care ar fi aceea in cazul unui contract de executie lucrari montari geam termopan?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:43, 22 Octombrie 2006
Din ce am citit, contractul e ok. Binenteles ca depinde si ce ati scris in clauzele acelea. De aceea cel mai bine in astfel de situatii e sa va adresati unui avocat care sa-si spuna parerea asupra contractului dvs. daca nu chiar sa va faca un astfel de contract.
Dar, cea am observat ca nu ati inserat clauze referitoare la:
- clauza penala - penalitati de intarziere, daca doriti
- receptie si verificari
- independenta unei fata de cealalta, nulitatea uneia dintre ele neatragand nulitatea contractului (e bine sa aveti in contract o astfel de clauza, avand in vedere ca din cate banuiesc nu sunteti jurist si nu se stie ce efecte au cluzele introduse de dvs.;))
- locul incheierii contractului
- forta majora
- rezilierea contractului
- legea aplicabila contractului
- litigiile sunt de competenta instantelor romanesti (puteti cxhiar stabili o instanta dintr-un anumit oras sau zona ca fiind competenta sa se pronunte in cazul unui eventual litigiu)
- dispozitiile finale care se refera la modificarea si completarea contractului
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2006
Cabinet Av. Irina Rosulescu, Avocat
colega are dreptate. Trebuie trecut, f important, locul incheierii contractului, care poate determina instanta de judecata, in cazul unui proces, cat si clauza penala, in care sa se prevada un procent de penalitate pentru intarzierea la plata sau a executarii contractului. Daca nu treci locul incheierii contractului localitatea in care se afla firma ta, atunci trece ca si instanta de judecata, in caz de litigiu, instanta de la sediul executantului(firma ta).
Nu exista limite la penalitati. Exista numai o prevedere legala care spune ca cuantumul penalitatilor nu poat depasi suma restanta decat daca este specificat in contract.
astept sa ma ajutati cu un contract creat de dvs cu toate clauzele.seful meu isi doreste un contract foarte bine gandit prin care sa prinda partea cealalta a contractului in asa fel incat sa nu fie firma noastra in dezavantaj,iar la o eventuala nerespectare sa obtinem beneficii cat mai sigure
Iti spun fara rautate ca, cel mai bine inveti daca tu cauti legile respective si te lamuresti.
Colega mea ti-a arat foarte bine toate clauzele pe care ar trebui sa le contina contractul tau.
Acum ramane sa le pui cap la cap.

Alte discuții în legătură

Ajutor valica_21 valica_21 CONTRACT DE PRESTARI SERVICII Nr.___/______ 1. PARTILE CONTRACTANTE S.C. CARO IMPEX ... (vezi toată discuția)
Contracte valabile pentru desfasurarea 7022 - activitati de consultanta pentru afaceri si management Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Am nevoie de urmatoarele raspunsuri: - ce contracte pot fii utilizate pentru desfasurarea in bune conditii a 7022; - modele actualizate ale ... (vezi toată discuția)
Contract de consultanta magione magione Am o agentie de plasare forta de munca in strainatate(sunt incepatoare),am inregistrat-o la ITM S si in zilele urmatoare astept un reprezentant de la ITM ... (vezi toată discuția)