avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca Buna ziua ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca Buna ziua , Am gasit ...

Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca

Buna ziua , Am gasit un apartament de vanzare care este ipotecat in prezent.
Proprietarul doreste sa faca o schimbare de ipoteca pe un alt imobil.
Agentia imobiliara imi propune sa fac un contract de rezervare cu ei si cand proprietarul va finaliza procedurile cu banca pentru schimbarea de ipoteca de pe un imobil pe altuil, tranzactia de vanzare cumparare se va face cu mine.

Clauzele contractului de rezervare cu agentia mentioneaza ca daca eu ma razgandesc in perioada cat dureaza demersurile proprietarului, voi pierde suma de bani. Daca proprietarul nu se prezinta la semnarea vanzarii sau vanzarea nu se va mai face din cauza refuzului bancii pt schimabrea de ipoteca, agentia imi restituie suma platita de mine in concept de rezervare apartament.

Credeti ca acest document de rezervare de apartament este in regula, juridic vorbind? Imi poate oferi garantia ca vanzarea se va face cu mine?

Cu stima si multumiri.
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
Ramopaca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ramopaca , utilizator 16:04, 15 Decembrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi poate oferi garantia ca vanzarea se va face cu mine?

Nu, dar daca nu se face, va da banii inapoi
si cand proprietarul va finaliza procedurile cu banca pentru schimbarea de ipoteca de pe un imobil pe altuil, tranzactia de vanzare cumparare se va face cu mine.


sa stabiliti si un termen fix.
Multumesc de raspunsul prompt.

Din pacate demersurile cu banca sunt anevoioase in perioada aceasta de sfarsit de an, iar banca nu ii poate da proprietarului un termen fix, din cate mi-a explicat agentul imobiliar.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
acordati unteremen rezonabl ca altfel, poate dura o viata si face imposibila decizia razgandirii dvs.
Excelenta idee, dle Gi-jane2.

Clauzele contractului de rezervare cu agentia sunt stabilite unilateral de agentie sau si eu pot mentiona cateva clauze/cerinte?
Bineinteles ca puteti, contractul e legea părților, e o înțelegere scrisa între 2 parti.

Alte discuții în legătură

Urgent! cum pot cumpara apartament ce are 2 ipoteci? Corina_Creanga Corina_Creanga vreau sa cumpar un apartament , care are 2 ipoteci. cum trebuie sa procedez? proprietarul vrea sa facem un precontract cu suma unei ipoteci si intr-o luna ... (vezi toată discuția)
Nelămurire avans antecontract vladmuresan02 vladmuresan02 Urmează să cumpăr un apartament și am o nelămurire la semnarea antecontractului. Agenția mi-a zis că trebuie să dau tot avansul (15% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Cesionare ipoteca !!! tootsy88 tootsy88 Buna ziua. Am un credit ipotecar pe un apartament in care nu locuiesc, cumparat in urma cu un an. In decursul urmatoarei saptamani este posibil sa cesionez ... (vezi toată discuția)