avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Finantari nerambursabile din bugetele locale pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Finantari nerambursabile din bugetele locale pentru ong-uri.

Bună ziua, vă rog să îmi spuneți care este legea care spune că primăriile pot acorda buget pentru activitățile Ongurilor. Sub ce formă trebuie să depunem cererea în acest sens, adică cui ne adresăm, se descriu toate activitățile pentru care dorim finanțare detaliat ca și într -un proiect sau doar le enumerăm, sau există un tipizat penru acesta?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:39, 8 Martie 2024
Codul administrativ, OG 57/2019 reglementeaza modul de functionare si adoptarea deciziilor de catre unitatiile administrativ teritoriale.
Trebuie sa existe hotarare de consiliu local pentru a fi posibila o finantare. Pe cale de consecinta, trebuie sa existe si o initiativa pentru a se adopta o hotarare de consiliu local. Initiativa ii poate apartine primarului, viceprimarului sau altor consilieri locali.

Va adresati cu propunerea dvs conducerii unitatiil administrativ teritoriale, solicitati eventual si o prezentare in consiliu local. In caz ca va adopta consiliul local o hotarare sa va finanteze, adica daca exista un interes public, care trebuie sa fie justificat foarte solid, atunci aparatul de specialitate al primarului poate introduce suma aprobata in bugetul local, apoi dupa votul bugetului local, tot de catre consiliu local, la initiativa primarului, puteti obtine in baza deciziei de consiliu local finantarea.

Rezumat
adică cui ne adresăm

Unitatii administrativ teritoriale, reprezentata prin primar.
Apoi, in mod ideal, pentru transparenta, solicitati prezentare in cadrul unei sedinte de consilului local.

se descriu toate activitățile pentru care dorim finanțare detaliat

Desigur, fiind bani publici, trebuie demonstrat interesul public.

ca și într -un proiect sau doar le enumerăm

Da, doar sa luati in calcul ca uneori trebuie adaptat nivelului de intelegere. Totul este in functie de activitatea dvs., greu de raspuns la modul general. Model standard nu exista.
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2023
Ciobanu Neculai, utilizator
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Oare ați putea sa ma ajutați ca să formulez corespunzător cererea .?
Cu placere, ma bucur v-a fost explicatia de folos. Pot sa citesc proiectul dvs si sa-mi dau cu parerea. Banuiesc ca cel mai indicat ar fi sa-mi trimiteti un mesaj privat, incat sa va las o adresa de mail.
Vă rog să îmi scrieți adresa dvs de email ca să putem vorbi acolo. Mulțumesc frumos.
V-am trimis pe contul "Pro-Ghioroc" adresa mea de mail, pe contul "Booth" nu mi-a fost posibil.

Alte discuții în legătură

Fonduri publice, legea nr. 350/2005 nakos3_2 nakos3_2 Sunt presedintele unei asociatii, cu drept de organizare evenimente, specificat in statut. Doresc sa aflu daca un consiliu local este obligat sa organizeze ... (vezi toată discuția)
Acordare fonduri nerambursabile asociatii si fundatii ContSters240394 ContSters240394 Buna. In ce conditii se poate acorda sprijin financiar de catre primarie unor asociatii si fundatii(cluburi sportive, asociatii culturale)?Prin hotarare de ... (vezi toată discuția)
Obtinere de fonduri nerambursabile PV2010 PV2010 Avem o asociație nonprofit cu care dorim să obținem fonduri nerambursabile din bugetul consiliului local pt. organizarea unei întâlniri a fiilor ... (vezi toată discuția)