avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se intampla daca angajatul refuza marirea salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se intampla daca angajatul refuza marirea salariului

Ce se intampla daca angajatul refuza marirea salariului dupa cei 2 ani de cand este angajat? Ce poate sa faca angajatorul in aceasta situatie?
Are rețineri din valoarea salariului net încasat, sau cum poate cineva să refuze mărirea de salariu`?! Ceva nu este în regulă.

Vrea să-i dați diferența cumva la negru`?! Dacă nu-i dați nimic mai mult la negru îl lăsați așa, dar nu e ceva normal. Are un interes personal să nu-i majorați salariul oficial.

Are probleme cu executarea silită`? Are obligații silite de plătit, gen credite bancare restante, sau pensie de întreținere pentru copii neplătită?
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate emide decizie unilaterala de majorare a asalariului , avand in vedere ca obligatia ii incumba din lege.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca daca salariul este de 3 301 lei (am pus ca si exemplu 1 leu in plus la salariu) nu mai pot beneficia de beneficiul de netaxare. Pentru 3.301 lei salariu de bază brut, netul e de 1996 de lei - comparativ cu 2.079 de lei, angajatul iese, evident, în pierdere la salariul net. Ca sa ii sustin un net de 2 079 de lei ca pana acum, ar trebui sa ii fac o marire de 150 de lei iar fima nu poate sa sustina aceasta marire pentru toti angajatii cu salariu minim. Asadar angajatii refuza marirea pe care eu sunt obligat sa le-o ofer, chiar daca e de 10 lei daca nu este una de cel putin 150 de lei.
Trebuie să respectați și să aplicați legea. Îi măriți salariul conform prevederilor legale, pentru că legea trebuie aplicată. Ar fi bine să nu riscați ca angajator.
Pentru asa ceva nu exista sanctiune in Codul Muncii.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, de mai bine de 12 ani, patronul ma tine cu contract ... ella_l ella_l Buna ziua, De mai bine de 12 ani, patronul ma tine cu contract pe perioada determiata ( cf. punct h din codul muncii - pe perioada desfasurarii unei lucrari ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)
Oug 91/2017 - ce se intampla daca salariatul nu vrea sa semneze actul aditional ? Dorel2018 Dorel2018 Ok. Ce se intampla daca salariatul NU VREA sa semneze actul aditional pe motiv ca angajatorul nu i-a ajustat salariul brut a.i. salariatul sa ramana cu ... (vezi toată discuția)