avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Buna. In anul 2020 am înființat o societate in ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Buna. In anul 2020 am înființat o societate in vederea obținerii ...

Buna.
In anul 2020 an înființat o societate in vederea obținerii de fonduri nerambursabile pt Start up Nation.
Am ales o firma de consultanta.
Nu știu care au fost motivele, dar din cate mi s-a spus pe perioada 2020-2023 s-a blocat acordarea fondurilor, (pe baza pandemiei), apoi s-au schimbat condițiile, in fine, in anul 2022 am fost sunata de firma de consultanta că trebuie să mai schimbam ceva, am aflat că trebuie să achiziționez o pompa de căldură (achiziție care creștea punctajul). La telefon am stabilit bugetul, câteva caracteristici sumare, după care am semnat noua cerere cu bugetul in forma finală.
Nu am primit nici o oferta de preț, ce implică sa montez o pompa de căldură, nici un detaliu, doar că e important pt proiect.
In anul 2023 am primit răspuns de la Minister că proiectul a fost aprobat.
Am inceput demersurile pt creditul punte (de care nu știam) , am achiziționat o parte din produsele din proiect, am angajat personal și m-am blocat în punctul în care trebuie sa achiziționez pompa de căldură.
Am un buget în proiect de 10.000+TVA.
Este un buget mic, prețul unei pompe de căldură complete ar fi cam 18.000lei+TVA, fără montaj. Aceasta ar fi o problema. Altă problema ar fi că magazinul unde trebuie implementat proiectul este într-o clădire de birouri, baia este comună și recent s-au făcut modernizări la instalația de căldură. Ținând cont de aceste aspecte îmi este imposibil sa vin eu sa implementez o pompă de căldură.
Firma de consultanta bate pasul pe loc zicând că au trimis o adresă la Minister in care întreabă dacă se poate schimba acea pompa cu altceva, însă au trecut cele 30 zile și nu au nici un răspuns.
Ce as putea eu sa fac? Ce as risca daca as renunța la aceste fonduri si să restitui contravaloarea sumei folosite din creditul punte din fonduri proprii?
In acest caz ar fi necesar să achit comisionul la firma de consultanta?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2024
andrea0810, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme start-up nation CalinL CalinL Buna ziua. In 2019 am primit finantare prin programul Start-up Nation. Am avut probleme cu un teren unde am dorit sa construiesc o hala pentru un service ... (vezi toată discuția)
Afacere ionuc1 ionuc1 Buna ziua.Doresc sa demarez o afacere.Este vorba despre o ferma de iepuri.Am inceput sa achizitionez materialul reproductivi,sa construiesc adaposturi.De ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene IAndra04 IAndra04 Bună ziua. Doresc să aplic pentru fonduri europene, iar firma de consultanță îmi cere un avans de 1500 de euro și 7% la final din valoarea proiectului ... (vezi toată discuția)