avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Primaria nu a raspuns sesizarii mele de interes public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Primaria nu a raspuns sesizarii mele de interes public

Buna ziua. In urma cu 6 luni am facut o sesizare la o primarie , sesizare ce viza un interes public , la care s-au atasat semnaturile a 96 de persoane. Nu s-a primit raspuns la aceasta sesizare, nici situatia nu s-a remediat iar viata oamenilor este pusa in pericol. Este vorba despre o cladire care este foarte afectata si la momentul sesizarii a pus viata in pericol a turistilor daramandu-se parte din ea chiar la intrare si doar printr-o minune nu a cazut in cap betonul la 2 turisti ce tocmai iesisera din cladire. Ce pot face acum, si cui sa ma adresez tinand cont de faptul ca Primaria nu a raspuns la sesizare?
Cel mai recent răspuns: SalaKristina , utilizator 12:37, 13 Februarie 2024
Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată.
Puteți iniția o acțiune în contencios administrativ împotriva primăriei.
Multumesc frumos pentru raspuns. Cat timp am la dispozitie pentru a initia o acțiune în contencios administrativ împotriva primăriei de la trecerea celor 30 de zile de cand nu am primit raspuns?
Cererile prin care se solicită anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoașterea dreptului pretins și repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la:
....
d) data expirării termenului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h), calculat de la comunicarea actului administrativ emis în soluționarea favorabilă a cererii sau, după caz, a plângerii prealabile;
.....


art.2 alin1 lit. h: nesoluționare în termenul legal a unei cereri - faptul de a nu răspunde solicitantului în termen de 30 de zile de la înregistrarea cererii, dacă prin lege nu se prevede alt termen;
multumesc!

Alte discuții în legătură

Petiții mery50 mery50 Primăria sector 6, nu răspunde la petiție. Pot să merg în contencios judiciar? (vezi toată discuția)
Cerere depusa la primarie pentru identificare teren- unde pot reclama refuzul de a raspunde cererii? paris50paris paris50paris Va rog sa ma indrumati La primarie am depus o cerere pt indentificarea unui teren care a partinea tatalui meu in data de 19.11.2015 si pinan prezent nu am ... (vezi toată discuția)
Sesizare la primarie fara raspuns iuliy iuliy Buna ziua. As dori sa aflu ce trebuie sa fac daca in urma unei sesizari depuse la primarie nu mi sa dat un raspuns. Mentionez ca a trecut 2 luni de la ... (vezi toată discuția)