avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... atac cu autori neidentificati, ce posibilitati am?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

atac cu autori neidentificati, ce posibilitati am?

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: acum cateva luni am fost atacat de doi derbedei necunoscuti, in urma conflictului am suferit o fractura cu complicatii care au necesitat 60-65 zile ingrijiri medicale conform certificatului scos de la INML.
Am depus plangere la politie dupa incident insa dupa 4-5 luni la sesizarile mele mi se raspunde ca cercetarile sunt in curs si autorii nu sunt inca identificati.

Asta in conditiile in care incidentul a fost surprins de camerele de trafic si partial de camerele de la o unitate comerciala din zona si au existat si doi martori oculari necunoscuti care au intervenit, i-au speriat pe agresori si au sunat apoi la 112. Mai mult in lunile urmatoare am depus o cerere la politie in care am mentionat ca un grup de derbedei din care cel mai probabil fac parte si suspectii se aduna periodic consumand bere si seminte dupa lasarea serii in locul in care am fost atacat... sesizare fara nici un rezultat.

Am trei intrebari va rog:
- 1) Daca observ acest grup de derbedei pot suna la 112 si solicita interventia politiei pe banuiala ca agresorii sunt in grup sau cunoscuti de cei din grup? Risc in acest caz ceva, o amenda daca banuiala mea e neintemeiata?

-2) Pot solicita schimbarea incadrarii infractiunii la Vatamare corporala in conditiile in care la aproape jumatate de an am inca nevoie de ingrijiri medicale si tratatement?

-3) Pot actiona politia in judecata in cazul in care nu identifica agresorii intrucat consider ca nu fac toate demersurile necesare, nu au fost sa caute si sa identifice grupul de derbedei din zona mentionata, au spus ca inregistrarile video de pe camere nu sunt clare pentru identificari, nu m-au mai chemat pentru nici o declaratie sau sa imi solicite date de luni de zile . timp in care singurul lor raspuns e ca autorii sunt neidentificati si continua cercetarile... ce cercetari tot fac de atatea luni si rezultat zero?

Va multumesc,
Tudor
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2024
SebTudor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:09, 21 Februarie 2024
Bună seara! Încadrarea juridică va fi schimbata în mod sigur în raport cu numărul de zile de îngrijiri medicale, după ce documentele medico-legale ajung la dosar. Nu aveți niciun motiv sa sunați la 112 pentru ca dumneavoastră bănuiți ca printre tinerii care sparg semințe sunt și agresorii.
Buna seara, multumesc pentru raspuns.

M-am exprimat incomplet in legatura cu apelul la 112, ceea ce vreau sa spun e ca as putea apela 112 in cazul in care cred ca as recunoaste unul dintre agresori sau considera ca unul din tineri are semnalmentele lui.

De asemenea iau in considerare sa colaborez cu un avocat pentru a vedea ce optiuni am in cazul in care politia nu ii va identifica pe atacatori, nu mi se pare normal sa fiu atacat in capitala, intr-o zona centrala , sa am leziuni si probleme de sanatate tot restul vietii dupa aceasta fractura care nu se poate vindeca complet iar politia sa se limiteze sa inchida dosarul pentru ca nu e capabila sa identifice doi derbedei care cel mai probabil domiciliaza in zona. Banuiesc ca si noi cetatenii avem si drepturi nu doar obligatii, impozite si taxe de platit!
Cum puteti sa afirmati ca i se va schimba incadrarea cand ajung la dosar documentele medico-legale care atesta ca a avut un nr. de 60-65 zile de ingrijire medicala? Pentru victima, puteti solicita efectuarea unui supliment de expertiza care eventual sa ateste ca perioada de vindecare depaseste ceea ce s-a crezut initial, dar, ca idee si cu titlu de exemplu, daca dvs. aveti certificat medico-legal pentru 10 zile de ingrijire medicala si stati cu ghipsul 3 saptamani, nu are nicio relevanta in privinta zilelor de ingrjijire medicala.
Bună dimineața! Cred ca dumneavoastră sunteți intr-o eroare, sau nu ati inteles ceea ce am scris. In aceasta etapa nu este vorba de nicio expertiza sau supliment la expertiză. In primă fază, medicul specialist in medicină legală stabilește un număr de zile de ingrijiri medicale necesare pentru vindecare ( prin certificat medico-legal). Numărul de zile de ingrijiri medicale, de regulă este mai mare decât numărul de zile de spitalizare. Numărul de zile de spitalizare nu are nicio importanță in cadrul dosarului. Pot sa stau in spital 3 zile si sa fac recuperare 5 luni sau mai mult .Din punct de vedere medical, zilele de ingrijire medicală includ toată perioada până la vindecare. In mod evident, numărul de zile stabilit initial poate să crească in functie de evoluția pacientului, apariția unor complicații etc. Tot medicina legală va emite documentul care sa ateste numărul total de zile de ingrijiri medicale necesare pentru vindecare. In mod evident, schimbarea incadrării juridice a faptei se va face după ce organul de cercetare penală primește documentul care să atestă numărul de zile de ingrijiri medicale. Dumneavoastră faceți o confuzie intre termeni.
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2024
adrian@13, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti suna la 112.
Se poate schimba încadrarea juridica dar nu va ajuta dacă nu sunt identificați.
Nu se poate acționa în judecată politia din acest motiv asa generic.
Aveti dreptul de a apela la avocat ca sa vada care este situația și dacă si-a făcut sau nu treaba.
Daca au greșit este alta discuție dar aveți nevoie de profesionist pentru verificări.

București 2024
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica in club missmiss missmiss As avea nevoie de un sfat. Un prieten de-al meu a avut un incident duminica dimineata. Era intr-un club cand fara nici macar o discutie au venit niste baieti ... (vezi toată discuția)
Vătămare corporală grava Alexandra chitu Alexandra chitu La cate zile dupa cel de al 2 lea RMN politia are obligatia sa înainteze dosarul penal întocmit,la parchet? (vezi toată discuția)
Agresiune nnicosteaua nnicosteaua BUNA ZIUA MA NUMESC NICOLETA AM 32 ANI SI AS DORI SAMI DATI UN SFAT. AM FOST AGRESATA DE UN VECIN ADICA MA LOVIT CU O PALETA IN CAP DE TENIS DE MASA AM AVUT ... (vezi toată discuția)