avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea constructiilor _Buna ziua, Se da urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea constructiilor _Buna ziua, Se da urmatoarea speta: casa construita in 2009, pe ...

Buna ziua,
Se da urmatoarea speta: casa construita in 2009, pe un teren primit de la primarie in baza legii 15 / 2003, Conditie impusa: constructie in regim dublex. Pe terenul vecin (duplex) abia anul anul trecut casa. Din 2009 pana anul trecut, terenul a trecut de la o persoana fizica la alta de 3 ori, actualul utilizator este a 4 a persoana - a s iconstruit casa. Din 2009 eu am construit gardul (in partea din fata a casei din fundatie si plasa de Buzau, pe partea din spate din caramizi tip bca). Am solicitat vecinului care a construit acum casa sa imi plateasca 50% din costurile de realizare a gardului, costul din 2009 (conform facturi) - aceste costuri nu au fost achitate pana acum de cartre nici una dintre persoanle care au avut terenul pana acum.
Initial a refuzat, ulterior - dupa ce s-a consultat probabil cu cineva- a revenit si mi-a spus ca ar fi de acord cu suma respectiva, daca ii dau semnatura la notar ca sunt de acord cu faptul ca in partea din spate a curtii sale, utilizand partea zidita a gardului, a ridicat 1 anexa. Nu am inteles exact ce anume vrea cu aceasta semnatura, dar i-am cerut sa imi dea baza legala pentru aceasta declaratie. Inca o astept...
Nelamurirea mea : de ce ar trebui sa ii dau eu aceasta declaratie notariala si care ar fi consecintele pentru mine? La ce ar trebui sa fiu atenta?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Gard - bun comun ? Believe_anna Believe_anna Buna seara , Ma confrunt si eu cu o problema .. am construit o casa si desigur un gard, in spate si in fata ( in laterale existau vecini care aveau deja ... (vezi toată discuția)
Construire gard intre proprietati lillyian20 lillyian20 Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema urmatoare: In 2010 am achizitionat o casa iar in spatele casei era un teren gol. Constructorul a ... (vezi toată discuția)
Recent, vecinul vecinul vrea sa isi construiasca gardul care ne separa... Mariusmc2023 Mariusmc2023 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie.Recent,vecinul vrea sa isi construiasca gardul care ne separa,gard care este al lui si este din plasa. Acum vrea ... (vezi toată discuția)