avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... S-a dat in chirie imobilul detinut de sot-sotie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

S-a dat in chirie imobilul detinut de sot-sotie

Buna,
S-a dat in chirie imobilul detinut de sot-sotie, dar contractul de inchiriere si declaratia de la ANAF e facuta doar pe numele sotiei.
Nu am stiut ca si sotul trebuie sa depuna declaratie la ANAF, pt cota parte ce o detine sau ca trebuie atasat la contract o declaratie la notar ca sotul renunta la partea lui de chirie, si ca veniturile sunt incasate de sotie.
Ce repercursiuni poate avea aceasta situatie din partea ANAF-ului, cum nu am depus ambii declaratia? Sau cum putem remedia pe lunile anterioare? Nu avem datorii la ei, totul e la zi si urmeaza sa refacem contractul doar pe unul dintre coproprietari.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Urgent! declaratie cedare venit din chirie buna seara! ce trebuie sa ... CB Marius CB Marius Declaratie cedare venit din chirie Buna seara! Ce trebuie sa cuprinda o declaratie (sau un act) din care sa reiasa ca eu, sotul, renunt in favoarea ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere doua persoane fizice cu o persoana juridica ContSters194995 ContSters194995 Doresc sa inchei un contract de inchiriere imobil. Imobilul este detinut de 2 persoane, surori, 50/50, Acesta va fi inchiriat unui SRL pentru a-i servi ca ... (vezi toată discuția)
Declaratie cedare venit din chirie CB Marius CB Marius Buna seara! Ce trebuie sa cuprinda o declaratie (sau un act) din care sa reiasa ca eu, sotul, renunt in favoarea sotiei la venitul generat din inchirierea ... (vezi toată discuția)