avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste costul scrisorilor recomandate trimise ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste costul scrisorilor recomandate trimise de asociatia de proprietari pentru explicarea listelor de plata?

Buna ziua, presedintele asociatiei continua sa-mi puna pe nota de plata scrisorile recomandate cu care imi raspunde la cereri de lamurire a listelor de plata.

De cele mai multe ori am avut dreptate si s-au corectat sumele. Cererile le depun pe email deoarece nu exista nici o alta cale de comunicare cu asociatia, nu exista telefon disponibil si nu am cum sa merg la sediul asociatiei deoarece sunt de gasit doar o zi pe saptamana. (simt nevoia sa dau aceste detalii pentru a avea sanse mai mari sa primesc raspunsuri la obiect)

Faptul ca imi raspunde prin scrisori recomandate in conditiile in care cererile mele sunt trimise pe email il accept ca fiind mijlocul de comunicare stiut de acest presedinte de asociatie in varsta (cred ca are peste 70 de ani).

Dar nu pot accepta sa-mi puna mie in obligatiile de plata costul acestor scrisori recomandate. Am deja 6 scrisori platite fara sa stiu de ce.
1. Exista baza legala pentru a ma pune pe mine sa platesc aceste scrisori?
2. Pot cere restituirea sumelor si pe ce baza legala?
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2024
gev, utilizator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai dvs cereti niste lamuriri...si nu putine, daca spuneti ca aveti deja 6 scrisori., Daca dvs cereti, dvs platiti. Vecinii de ce ar plati pt ce vreti dvs?
La sesizari nu se raspunde pe mail, trebuie scrisoare recomandata.
Spuneti ca ''deoarece sunt de gasit doar o zi pe saptamana''...pai nu este destul??
daca imi spuneti si o baza legala pentru afirmatiile dvs, va cred ... cu toate ca nu e de crezut ceea ce spuneti
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 196/2018.
[ link extern ]

ART. 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce
privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al
acesteia. Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta
costul de multiplicare a acestora.



Dar asa dupa parerea dv cine ar trebui sa platesca astea?
Vecinii dv sau cine? sa nu spuneti asociatia ca insemna ca ne pierdem timpul pe aici.
Noua ni se pare greu de crezut cum gandesc unii pe aici si care nu li se pare normal sa platesca costurile generate de ei.
La fel si cu comisioanele individuale pe care unii doresc sa le achite "Asociatia". Parca ar fi vreo firma asociatia asta.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2024
w_v_w_v, utilizator
2 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar sunteți pe lângă, persoana care a deschis subiectul întreabă cu totul altceva, de ce trebuie sa trimită președintele de asociatie răspuns scris prin scrisoare recomandată și sa ceară ca respectivul să plătească acest cost .

Legea 196 spune doar ca presedintele trebuie să răspundă în scris, la același articol 28. Atât. Deci poate răspunde scris și pe email, sau da un răspuns scris lăsat în cutia postala, sau la administrație.

În acest mod va repeziti și cu acele "comisioane individuale" ale unor persoane fizice la un cont bancar deschis de o persoană juridică. Asemenea gogomănie juridico-financiara nu există !



w_v_w_v a scris:


Prostii și minciuni...

6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din istoricul utilizatorului reiese ca are nelamuriri multe si proces cu asociatia de proprietari si cere anularea tuturor hotararilor dintr-o AG a proprietarilor.
E logic ca atunci ca ai locatari nemultumiti care pot reclama orice sa aiba dovezi ca a raspuns .
Daca va uitati la discutiile de modificare a legii 196/2018 acum vor sa stabileasca ca emailul asociatiei si raspunsul prin email sa fie ceva oficial. Deocamdata in lege e precizat ca mijloc de comunicare (de exemplu sedinta) doar poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire.
Legat de cost este normal sa faci o corelare atunci cand nu e precizat express in lege costtul raspunsului prin scrisori.
Corelarea este cu art 28.

Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2024
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua acum apox. 2 luni de zile am adresat o petitie presedintelui ... eugarizan eugarizan Buna ziua Acum apox. 2 luni de zile am adresat o petitie presedintelui as. de prop. in care am contestat unele sume din lista de plata ca fiind gresite / ... (vezi toată discuția)
Refuz al presedintelui de a primi sesizari / petitii de doua ... eugarizan eugarizan refuz al presedintelui de a primi sesizari / petitii De doua luni de zile incerc sa depun la asociatia de proprietari o petitie si sunt refuzat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cazul in care se convoca adunarea generală a asociației ... poppatricia poppatricia Buna ziua! In cazul in care se convoca adunarea generală a asociației de propietari prin tabel convocator, iar unii (care nu locuiesc in apartament, au ... (vezi toată discuția)