avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua. Am un imprumut CAR care ar trebui sa il ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua. Am un imprumut CAR care ar trebui sa il termin in ...

Buna ziua. Am un imprumut CAR care ar trebui sa il termin in august 2025 si am o restanta de 770 lei, echivalentul a 2 rate.Eu platesc lunar 400-500 lei dar in fiecare luna se trimit somatii catre giranti si ma suna sa platesc restanta. Problema este ca acum am fost sunata si mi s-a spus ca daca nu platesc o suma mai mare, mi se instituie poprire pe salariu doar mie, nu si girantilor, dar mi se trimite instituire de poprire la angajator fara a fi de la un executor judecatoresc, este direct de la ei. Intrebarile mele sunt :
-in primul rand, avand restante de 770 lei, ceea ce mi se pare o suma destul de mica, eu platind luna de luna rata plus cate putin din restanta, mi se poate institui poprire?
-in al doilea rand, daca nu este instituita de un executor judecatoresc, este ilegala poprirea?
-si in al treilea rand, daca eu platesc luna de luna si nu s-a terminat perioada imprumutului(august 2025), pot sa imi puna poprire pe salariu?
Va rog sa ma lamuriti ca sa stiu ce am de facut mai departe.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Executare silita bucurbogdan2009 bucurbogdan2009 La data de 06.03.2015 am primit somatie din partea executorului judecatoresc in vederea executarii silite a unei datorii. In ziua de 01.04.2015 mi s a adus la ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie emy40 emy40 Am facut un imprumut la un CAR-rapid. Am platit cred ca aproximativ 1000 lei dupa care nemaiavand servici am ramas restant. Pentru a putea sa ma redresez dupa ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire atat pe salariul debitorului cat si al girantilor? lady_i lady_i In urma cu ceva timp am ajuns sa-mi girez o ruda la un CAR. Din motive care nu au tinut de el, ruda mea a ramas in urma cu plata ratelor iar intr-un final s-a ... (vezi toată discuția)