Exista posibilitatea sa intru in concediu prenatal la un angajator, sa incetez concediul, sa imi incetez raportul de serviciu, sa ma reangajez si sa pot beneficia de acest concediu in continuare, fara sa depășesc limita celor 120 zile?
Tot incerc sa-mi lămuresc aceasta problemă si nu reusesc. Am citit pe forum câteva informații care ma pot ajuta, insa nu am gasit o speta identica cu a mea.
Am aflat ca sunt însărcinată pe durata unui proces de recrutare, iar aproximativ in 2 luni maximum, ar trebui sa intru in concediu maternal. In prezent sunt funcționar public, insa cu aproximativ 6 luni in urma am aplicat pentru o funcție de ofițer in cadrul altei instituții publice.
Încadrarea in funcția de ofițer implica o serie de probe care se desfășoară pe o perioadă de 6-9 luni.
In prezent aștept un răspuns final, știu ca am promovat concursul de angajare insa nu mi se poate comunica o data fixa a încadrării pana nu se finalizează verificările de securitate.
Simplificat vorbind, sunt angajata, voi intra in concediu maternal si ulterior intrării in concediu maternal trebuie sa îmi încetez raportul de serviciu prin acordul părților si sa ma angajez in alta parte.
Este posibila încetarea concediul maternal si reluarea acestuia?
Conform celor citite concediul prenatal, este un drept, deci ar putea fi intrerupt, însă totodată am înțeles că din momentul întreruperii Casa Națională de Asigurări de Sănătate va înceta plata concediului de maternitate (prenatal) si nu va relua plata acestuia.
Există legislație care să prevadă neplata concediului prenatal in caz de întrerupere si reluare a acestuia? Eu nu am identificat nimic.