Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Era bine sa apelati la un avocat de la bun inceput. Din pacate, aceste actiuni razboinice i-au provocat si mai mult si deja este o situatia impamantenita pe care greu o veti schimba.
Trebuie vazut a cui este locuinta, ca dovezi aveti, martori, daca au alte variante de locuit si, in functie de asta, actionat. Important insa ar fi sa discutati cu un avocat sa vedeti cum este o analiza legala, caci daca au milioane de lei datorii si nu le pasa, credeti ca de cateva sute de lei amenzi le pasa? Ati aruncat o galeata de apa in mare, nu se obtine nimic astfel. Nici cu daunele morale nu vad sanse, dar depinde ce dovezi aveti, din nou.
Pacat ca ati asteptat atata timp...
Buna ziua! O problema asemanatoare o am si eu cu vecinii de la bloc, de 3 ani. Intelect si empatie/respect zero. Am inceput cu frumosul, cu vorba buna, dar nu s-a schimbat nimic, doar promisiuni desarte. Apoi am inceput sa le bat violent in pereti, sa urlu la ei, sa ii amenint, sa ii inregistrez pe telefon (foarte util!!! exista si aplicatii ca Sleep Tracker care se activeaza singura la zgomot si inregistreaza) si, desigur, sa chem politia. S-au linistit in proportie de 85%. Mi s-a spus mereu sa nu ii provoc, sa fiu 'classy', dar stiu foarte bine ca nu o poti scoate la capat altfel cand ai de a face cu imbecili aroganti. Daca nu aveam si alti vecini,. faceam si mai rau: jur ca as fi stat treaza sa merg sa le bat in usa cand dorm ei, noapte de noapte sa ii trezesc.
Mi-am pierdut jobul din cauza lor, am anxietate, insomnie si depresie... nu e de gluma cu asa vecini. Daca politia nu isi face treaba acolo, insistati cu o treapta mai sus, la politia judeteana. Trebuie sa ii trageti la raspundere cumva. Sau efectiv incercati sa fiti mai rai ca ei, chiar daca nu va sta in fire. De multe ori am apelat la metoda aceasta si e singura care a dat roade. Nebunii se linistesc cand apare un nebun mai mare ca ei. Le place sa fie in control, dar cand sunt luati prin suprindere nu mai sunt asa de siguri...
Cand am stat in chirie, am avut un vecin care punea muzica tare dimineata si noaptea, mereu in orele de liniste. Am asteptat o zi cand nu erau altii acasa (puteam si sa negociez cu vecinii totusi) si, cand stiam ca doarme, am lipit boxele de peretele lui, la maxim. El asculta house, eu metal. Deci sigur nu i-a placut. Trebuie sa le faceti exact ce nu le place, sa ii deranjati cand vor ei liniste. Si sa o faceti cu cap, ca sa nu aiba dovezi si sa nu poata apela la politie.
Bineinteles, va sfatuiesc si sa duceti cazul in instanta. Sunt cazuri in care s-au primit despagubiri mari in situatii in care era deranj de la vecini. Folositi-va si de dovezile de la munca - cum ca lucrati remote.