avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asistenti medicali in spania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asistenti medicali in spania

care sunt pasii si cat timp dureaza ca sa ajung sa lucrez in spania ca asistenta medicala.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 18 August 2018
Pentru a va angaja ca asistent medical in Spania trebuie sa apelati la o firma autorizata de recrutare forta de munca si sa indepliniti conditiile legale de angajare cerute de catre angajatorul spaniol!(studii , vechime in munca , varsta etc). Cat dureaza? Depinde de existenta unor posturi libere in domeniul solicitat de catre dvs! B-)
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
In ultima vreme s-a renuntat la firmele de intermediere. Suntem tara membra UE! Cei mai multi dintre asistenti, dat fiind faptul ca au deja colegi care lucreaza in clinici din strainatate, prin intermediul acestor colegi trateaza direct cu reprezentantii clinicii respective avand posibilitatea sa-si negocieze clauzele contractuale, inclusiv salariul... si chiar sunt diferente semnificative d.p.d.v. financiar... O conditie este cunoasterea limbii tarii respective si, bineinteles, experienta in domeniu.
Mult succes!:luck:
Si daca persoana nu are colegi asistenti medicali ce sa faca? Sa trimita mesaje pe mailurile spitalelor? Sa telefoneze la toate spitalele intreband daca exista posturi libere pentru asistenti medicali? Sa negocieze salariul prin telefon?
SA FIM SERIOSI!
Cel mai eficient este sa apeleze la o firma de recrutare forta de munca special pentru Spania! B-)
@MIHAI GRIGORE

Cu siguranta are colegi asistenti medicali...:) Posibil, insa, sa nu aiba colegi asistenti medicali care sa lucreze in Spania. Nu stim!

I-am prezentat si o alta varianta de rezolvare a problemei. Atat! Daca acest lucru v-a deranjat atat de mult incat ati simtit nevoia sa fiti ironic...

Intamplator am destul de multe cunostinte (medici si asistente) care profeseaza in strainatate: unii dintre ei au recurs la firmele de recrutare, altii (mai recent) au mers pe varianta descrisa de mine.

Cu stima,
av.v
Suntem in Spania si sotia mea incearca sa rezolve aceasta problema. In Spania trebuie omologate studiile din Romania. In functie de studiile pe care le aveti puteti lucra in Spania ca Diplomado en enfermeria sau ca Auxiliar en enfermeria. In prima faza se cere pentru omologare doar foaia matricula. diploma de absolvire si diploma de bnacalaureat. Traduse si apostilate.Daca le faceti aici, sunt birouri acreditate pe langa consulate. Dureaza intre 3 si 8 luni omologarea. De aici mai departe nu stim nici noi. Am inteles ca se cere o adeverinta din care sa rezulte ca ai voie sa practici aceasta meserie in UE si bineinteles adeverinta de libera practica. Oricum am inteles ca dupa ce se omologheaza diploma lucrurile sunt mai usoare. Succes

Alte discuții în legătură

Omologare sau nu a diplomei tip bologna? cripix cripix buna seara ,am si eu o nedumerire.am termninat facultatea de asistenta medicala promotia 2010 .as dori sa plec in tenerife sa lucrez ca asistenta .diploma mea ... (vezi toată discuția)
Asistenti medicali generalisti pt spania facem recunoasterea pt a munci in spania sau omologarea? adinamihaela27@gmail.com adinamihaela27@gmail.com buna ziua, am o intrebare. Sunt asistenta medicala generalista, anul acesta am terminat august 2018 poslicela sanitara din romania (dolj) si am sotul de 16 ani ... (vezi toată discuția)
Recunoastere diplomei de asistent social principal Oana1971 Oana1971 Buna ziua Numele meu este Ioana Constantinescu, lucrez in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov. Sunt asistent social principal de 23 de ani (si 10 ... (vezi toată discuția)