avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Interpretare art.56 Legea pensiilor 360/2023
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Interpretare art.56 Legea pensiilor 360/2023

Buna ziua, legat de Legea pensiilor 360/2023, va rog sa imi spuneti daca art.56 din aceasta pensiilor se aplica si in cazul in care persoana are o decizie de pensionare anticipata nepusa in plata din anul 2022 pe legea 263 si incepand cu data de 1 sept indeplineste conditiile de varsta si depasire stagiu cerute de acest articol 56. La Casa de pensii se interpreteaza ca daca ai iesit anticipat pe legea veche 263 ramai pana la varsta trecuta in aceasta decizie pentru iesirea la pensia de varsta si ca nu se aplica art. 56 decat la cei care depun cerere acum pe legea noua, nu se aplica la cei care au decizii de pensie anticipata pe legea veche si refuza primirea cererilor. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
ana bria, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensionare noua lege berbec60 berbec60 Buna ziua Sotia mea este pensionata anticipat penalizat din anul 2023 si este nascuta pe 08.08.1965. Intrebarea este daca se poate pensiona la limita de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sant pensionata anticipat cu penalizare din dec.2022,as ... Angelica65 Angelica65 Buna ziua, Sant pensionata anticipat cu penalizare din dec.2022,as dori sa stiu daca legea pt. Mame cu copii se aplica si in cazul meu. Cu stima (vezi toată discuția)
Daca sunt nascut in 15.04.1964 ,anul viitor la 60 de ani voi ... adamgeo adamgeo Daca sunt nascut in 15.04.1964 ,anul viitor la 60 de ani voi avea 40 de ani de contributivitate ,conform art.56 din legea 360 pot cere pensie pentru limita de ... (vezi toată discuția)