avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema cu firma de recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema cu firma de recuperari

Buna ziua,
numele meu este Nicoleta si am o problema cu [firma de recuperare]. In anul 2003 am avut un contract cu [EDITAT] (telefonie mobila), si am avut o factura de 42 de lei pe care la vremea aceea nu am achitat-o, si am facut-o uitata (daca pot spune asa). In 2006 am fost sunata de [firma de recuperare] care au sustinut ca au trimis numeroase notificari scrise prin posta sa ma anunte de acest debit, dar pe care eu nu le-am primit, si m-iau spus sa ma gandesc la o solutie sa imi achit aceasta datorie + dobanda + taxa reziliere contrat 660 lei ... Am lasat-o balta si atunci. Iar acum m-au sunat din nou cu aceeasi problema si mi-au spus ca daca nu platesc o sa fiu trecuta la biroul de credite. Eu din cate stiu orice astfel de datorie se prescrie dupa o anumita perioada. E corect? Ma incadrez? Au cum sa imi faca rau (sa ma inscrie la biroul de credite)? Va rog tare mult sa ma ajutati cu problema asta ca nu prea am de unde sa le dau atatia bani ...
Va multumesc anticipat pt ajutor si sper sa fie in favoarea mea, sa ma pot lupta cu ei ...
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta 24 , utilizator 15:08, 10 Februarie 2010
Datoria dvs.s-a prescris, daca firma recuperatoare nu poate face dovada ca va notificat.Dacă nu au titlu executoriu nu au cum sa vă execute, iar daca va da în judecată invocati faptul ca nu v-a notificat în termenul legal de prescripție.
e prescrisa.. iar daca se face notare, puteti contesta in instanta
Daca nu v-au dat in judecata pana acum si debitul e intr-adevar din anul 2006, creanta e prescrisa, potrivit decretului 167/1958, trei ani de la emiterea facturii.
Buna din nou, va multumesc tare mult pt raspunsuri. Ei sustin ca mi-au trimis instiintari postale, dar si eu sustin inapoi ca nu am primit si nu au nici o dovada fiindca nu am semnat nimic pt primirea unor hartii de genul asta. Sincer acum dupa ce m-ati mai linistit ma gandesc ca ar fi "bine" sa ma dea in judecata ca ii castig, insa mi-e mai teama de biroul de credite ... Repet contractul l-am deschis in 2003 si am incetat sa mai platesc in 2004, atunci am avut ultima factura . Prima data cand m-au sunat a fost in februarie 2006. Va multumesc inca o data pt ajutor
prescriptia nu functioneaza si asupra bazelor de date , acolo ramaneti pana la achitare .
Daca nu veti achita niciodata nu veti iesi niciodata din bazele de date
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
ContSters127212, utilizator

Alte discuții în legătură

Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)
Dataorie servicii telefonie mobila iulia.N iulia.N Buna seara! As dori daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Am avut un abonament in 2003 pe 12 luni dar din motive financiare nu am reusit sa-l ... (vezi toată discuția)
Debit la societate de telefonie - firma recuperatoare birou de credite mariusgabriel2007 mariusgabriel2007 Stiu ca s-a discutat foarte mult despre acele plcuri trimise de o firma care precizeaza ca a preluat datoria de la firmele de telefonie mobila. Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)