avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost inselat la achizitia unui autoturism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost inselat la achizitia unui autoturism

Buna ziua!
Am următoarea situație, am discutat cu o persoană care se ocupă cu achiziția și aducerea de mașini din străinătate sa imi achiziționeze o mașină.
După o perioadă în care am căutat și eu și el, am găsit pe o pagina de Facebook un parc care teoretic vindea mașini iar eu i-am indicat ca as dori una dintre mașinile respective.
"Intermediarul" de care vă spuneam a luat legătura cu parcul, a discutat și a negociat prețul pentru achiziția mașinii. Mi a spus să transfer banii în contul pe care i-l indicase parcul auto cu care a discutat dar eu nu am putut să fac transferul catre ei și atunci s-a oferit el sa primeasca banii de la mine si sa ii transfere mai departe catre parcul auto, suma fiind de cateva mii de Euro initial. A doua zi i-am transferat și banii pentru transportul mașinii în România plus comisionul lui pentru intermediere.
La câteva zile distanță am văzut din nou mașina pe care o "cumpărasem" postată pe pagina de Facebook, plus că am realizat că mașina care trebuia să plece imediat nu mai pleca iar cand intrebam primeam tot felul de scuze din partea parcului auto prin intermediar.
Intr-o discutie am intrebat intermediarul ce părere are despre faptul ca masina a aparut repostata și i-am spus că mi se pare ciudat el spunându-mi să stau liniștit ca nu este nicio problemă și că de obicei fac acest lucru pentru a atrage alți clienți în plus el ar fi verificat firma si este in regula.
La alte câteva zile distanță a aealizați și el că de fapt o păcăleală și a depus o plângere la poliția economica și la bancă.
Au trecut câteva luni de atunci, in acare am comunicat prin mesaje cu intermediarul, luni in care eu am incercat sa ajut prin cunoștințele mele din țara respectivă să găsim niște informații care ar putea duce la respectiva firma, fara succes.
L-am sunat si i-am spus ca vreau sa imi dea banii inapoi iar el nu a parut ca ar avea vre-un gand.
mentionez ca nu am facut nici un contract, majoritatea convorbirilor le am pe Whatapp, banii i-am transferat prin banca iar la mentiuni am scris "plata masina" si " Plata transport".
Intrebarea pe care o am la dumneavoastra este, in considerentul in care nu imi va inapoia banii si ii voi actiona in judecata, care ar fi sansele ca eu sa pierd acest proces?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: marianliviuh , utilizator 18:20, 15 Februarie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebarea pe care o am la dumneavoastra este, in considerentul in care nu imi va inapoia banii si ii voi actiona in judecata, care ar fi sansele ca eu sa pierd acest proces?

Este aproape imposibil de dat un raspuns la intrebarea dvs. Dvs aveti cale deschisa impotriva intermediarului. Discutia se va rezuma la ce anume obligatii avea sau nu avea intermediarul fata de dvs., si cui ii revine riscul tranzactiei.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2025
trandafir2, moderator
Multumesc pentru raspuns, s-a apelat la un intermediar care se ocupa cu acest tip de business tocmai pentru a nu ajunge in situatia aceasta si presupunand ca cei care se ocupa cu acest lucru nu ar trebui sa trimita banii oricum si sa isi asume acest lucru.
Sunt constient ca este imposibil sa imi spuna cineva ca am sanse de 70, 80 sau 95% de castig dar in acelasi timp din experienta poate s-ar putea emite o parere cat mai realista.
Dupa cum merg lucrurile cu siguranta vom ajunge in instanta, ideea era sa imi fac o imagine genearla considerand rezolutiile din alte procese similare care ar fi sansele mele.
Multumesc!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pur si simplu nu se pot evalua sansele dvs in aceasta modalitate, adica de la distanta, nu se poate face asa ceva. Iar in ceea ce va priveste, cu atat mai mult, nu puteti dvs sa evaluati sansele de reusita ale unui proces, punand intrebari si primind niste raspunsuri oferite pe baza unor informatii volatile. Si cu atat mai mult cu cat nu aveti nicio idee despre ce inseamna un demers judiciar.

Alta chestiune. Ati scris asa „Mi a spus să transfer banii în contul pe care i-l indicase parcul auto cu care a discutat dar eu nu am putut să fac transferul catre ei și atunci s-a oferit el sa primeasca banii de la mine si sa ii transfere mai departe catre parcul auto, suma fiind de cateva mii de Euro initial.
Ati vazut dvs / v-a aratat dvs dovada acelui transfer?
Buna dimineata!
Da, am vazut un extras de cont in care transferase suma catre presupusul vanzator.
Multumesc!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti deschisa calea unei actiuni in instanta impotriva intermediarului dupa cum am mai spus, insa va trebuie un avocat care sa va evalueze situatia, respectiv conversatiile si existenta unui contract (nescris din cate am inteles de la dvs), precum si probele pe care le aveti, si eventual sa il notifice pe acel intermediar/samsar. In rest, multa bafta!

Alte discuții în legătură

Am fost inselat la achizitia unui autoturism UngureanuSilviu UngureanuSilviu Buna ziua! Am următoarea situație, am discutat cu o persoană care se ocupă cu achiziția și aducerea de mașini din străinătate sa imi ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutorul vostru! un prieten pe care l-am rugat să-mi facă rost de o piesă pentru mașină a declarat că eu l-am pus s-o fure, ce pot păți? Madalin Vasile Madalin Vasile Am un prieten de cand am inceput facultatea si recent am văzut că am semnalizarea de la masina spartă. L-am rugat sa imi facă si mie rost de una si intr-o ... (vezi toată discuția)
Mi-au ridicat masina dr. taberei Yahweh Yahweh Astazi am stationat timp de 5 minute in zona Pietei Moghioros ,in jurul meu mai erau masini parcate,iar cand m-am intors surpriza masina disparuse. Daca ii ... (vezi toată discuția)