Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere locuință de familie din cartea funciară

Doresc sa achiziționez o locuință, însa pe parcurs, proprietarul a realizat ca este marcată in cartea funciara ca si locuință de familie.

Locuința a fost achiziționată doar de dansul in timp ce era căsătorit, prin convenție matrimonială, locuința având regim juridic de bun propriu.

In prezent sunt divorțați, dansul locuiește la o adresa diferita decât locuința de vânzare iar dansa locuiește la alta adresa cu copii lor.

Daca fosta soție nu este de acord cu vânzarea, care sunt opțiunile pentru a scoate mențiunea de locuința de familie din cartea funciara
si a debloca vânzarea?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)
Prima casa popescubianca popescubianca Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca am achizitionat o locuinta prin prima casa in 2010, iar acum viitorul sot va ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial soți la a doua căsătorie, fiecare cu câte un copil: cum își pot proteja bunurile mobile și imobile, prezente și viitoare, în favoarea copiilor proprii? mon73key mon73key In cazul unei casatorii unul din viitorii soti nu are copii, dar celalalt are 1 copil major, Primul detine 1 apartament (in care vor locui) si 1 cont in banca, ... (vezi toată discuția)