Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Vreau sa deschid un dosar pentru recalculare pensie ...

Bună ziua!

Vreau sa deschid un dosar pentru recalculare pensie de intretinere. Voi trimite acțiunea prin posta la Tribunalul București. Ce instanta se ocupa? Ce trebuie specificat pe plic ca să ajungă unde trebuie? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:55, 19 Martie 2025
instanta competenta e judecatoria pe caza careia se afla domiciliul minorului.
Mulțumesc pentru răspuns!
Asta știu, altceva am întrebat. Ce specific pe plic (repet, trimit prin posta actiunea) ca acțiunea sa ajung unde trebuie. Este suficient sa scriu adresa Tribunalului București? Fără sa specific vreo instanta? Asa am văzut ca se recomanda, de aceea întreb. Mulțumesc!
ce stiti doamna, eu va zic de judecatorie, dumneata ii dati cu tribunalul bucuresti si insistati?!
unde sta minorul? in sectorul 3 sa zicem, trimiteti la judecatoria sector 3, vedeti adresa pe net
" Dau" cu Tribunalul Bucuresti pentru ca știu de ce fac asta. Dacă nu înțelegeți întrebarea mea, vă rog să vă abțineți de la a comenta. Mulțumesc!
Ca și regulă generală, cererea de chemare în judecată se depune la instanța în a cărei circumscripție domiciliază pârâtul, asta în cazul în care legea nu prevede altceva iar în cazul în care sunt mai mulți pârâți, cererea se poate depune la instanța din circumscripția domiciliului oricăruia dintre ei.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara-competenta, demersuri costache1 costache1 am 2 copii in care tatal nu se ocupa de ei, am fost in concubinaj acum eu doresc ca tatal sa plateasca pensia alimentara, la unul din copii a beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala instanta divort Antoanela Geaman Antoanela Geaman Art. 607 Cod proc. civ. prevede: [i]Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. ... (vezi toată discuția)
Sfat divort dosar tip solutie: constată perimată cererea vio2017 vio2017 Am nevoie de un sfat vizavi de solutia data intr-un dosar de divort. Mai jos regasiti ultima solutie afisata pe portal just: Tip solutie: Constată perimată ... (vezi toată discuția)