ce faci cu o invatatoare abuziva?
copilul este abuzat verbal zilnic de catre invatatoare.
nu este singurul din pacate. pana acum 12 copii au plecat deja de la clasa si asta doar in primul an(suntem clasa pregatitoare)
dna tipa la copil zilnic, le interzice celorlalti copii sa se joace cu el si acum am ajuns la stadiul la care trebuie sa facem terapie pt ca , copilul se trezeste plangand, face pe el si refuza sa mai mearga la scoala
problema este lunga si o pot detalia daca este necesar dar in momentul de fata nu se mai pune problema sa ajungem la un consens, am trecut de faza asta din pacate. acum trebuie sa il transfer si se pare ca din cauza ca exista riscul sa isi piarda norma nu mai vrea sa accepte nici un transfer si directoarea o sustine.
planul meu ar fi sa o inregistrez video/audio si intrebarea care se ridica este de natura legala.
ce pot face efectiv cu o inregistrare obtinuta in felul acesta? se poate folosi pt a inainta o actiune? evident ca va trebui sa plec de la directoare, inspectorat si tot asa , ultimul pas fiind cel in instanta si sincer nu as vrea sa ajung acolo.
se pot intoarce impotriva mea avand in vedere ca oficial nu avem voie sa o inregistram in felul acesta?
multumesc frumos!
psihologul va poate da un raport care sa va ajute la inspectorat. Sa zica mersi ca nu o dati in judecata pt daune, nu numai pt suplinirea acordului de transfer..
daca puteti obtine si probe audio si video ar fi perfect.
Puteti depune o sesizare/reclamațea/petiție în scris care se adresează instituției de învățământ.
Dacă este vorba de o formă gravă de abuz (în intensitate și perseverență), părintele sau orice altă persoană care are cunoștință despre abuz poate face plângere penală împotriva acelui cadrul didactic. Plângerea penală se poate depune la poliție sau la parchetul de pe lângă judecătoria din raza teritorială de competență unde s-a petrecut infracțiunea.
De asemenea, atât părintii, cât și alte cadre ale unității de învățământ, pot semnala abuzul asupra unui copil la Serviciul Public de Asistență Socială sau DGASPC.
cred ca se poate spune ca este destul de grav din moment ce am ajuns la terapie,iar faptul ca directoarea nu se grabeste sa dea un raspuns favorabil cererii de transfer desi am solicitat in scris si am atasat si recomandarea de la psiholog ma face sa cred ca nu voi gasi o solutie pe cale amiabila.
in momentul asta sunt si foarte afectata de situatia asta si sunt cumva ingrijorata sa nu agravez situatia pt ca asa cum am spus pasul urmator este sa o inregistrez .nu il loveste dar este foarte agresiva verbal , efectiv urla si jigneste la foc continuu. inca nu am inregistrarea dar nu stiu cum e mai bine sa o folosesc in momentul in care o sa am o dovada clara.
sincer la directoare nu as vrea sa o duc pt ca este evident ca nu o sa ia nici o masura. cel mult o sa o avertizeze sa se pregateasca.
pasul urmator ar fi sa incerc la inspectorat sau politie si in ultima instanta sa o trimit la tv dar aici intervine problema: inregistrarile cu dispozitive ascunse pot fi incriminate penal in anumite situatii si nu as vrea sa ma trezesc vizata de un proces penal in incercarea mea de a o trage la raspundere
cam astia sunt pasii pe care ii vad si eu dar problema este ca nu stiu in ce masura imi poate face plangere penala pt folosirea dispozitivului de inregistrare ascuns
Daca dumneavoastra vreti sa va irositi timpul, eforturile, nervii si eventual banii pentru a face dreptate in cazul descris, este alegerea dumneavoastra. Mai practic si util ar fi sa inscrieti copilul in alta unitate de invatamint. Un nou inceput, noi sanse de a fi bine. Succes!