avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am aplicat pentru indemnizatie cu venituri ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am aplicat pentru indemnizatie cu venituri din uk ...

Buna ziua , am aplicat pentru indemnizatie cu venituri din uk . Am totul in regula , 12 fluturi din uk , 2 luni lucrate in ro , dovata demisiei din uk , plata taxelor , certificat bebe etc plus rezidenta mea din 2022 octombrie iar veniturile mele sun atasate din 2023 pana in 2024 . Mi s-a spus ca au nevoia de rezidenta din 2020 , dar eu abia in. 2022 am venit si am fost eligibila pentru ea prin plata taxelor anterior brexitului si intoarsa dupa brexit . Am castig in contestatie ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lusyana Muraru , utilizator 20:00, 22 Iulie 2025
Nimeni nu va poate spune daca aveti sau nu castig in contestatie ..ce motiv au invocat de respingere si ce baza legala au invocat?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns , motivul a fost ca nu am rezidenta din 2020 de cand au iesit cei din uk , pe motiv ca asa au toate dosarele . Dar cum sa le dau de atunci daca eu am rezidenta din 2022 ? Atata timo cat am rezidenta pe perioada in care am lucrat , ce conteaza ? Rezidenta practic nu pentru asta este ? Protejati de acordul de iesire . Dumneavoastra ma gandesc ca stiti mai bine . Inca nu am primit . Acum am sunat sa cer decizia , doar m-au sunat sa imi ceara rezidenta din 2020 ca ei asa au toate dosarele si ca nu mi se va platii nimic pentru ca nu mai este uk in ue si am nevoie de rezidenta de atunci . Ce treaba are anul 2020.cu 2025 cand am nascut eu , eu veniturile le am demonstrat in 2023-2024 , perioada in care am avut si am rezidenta
Lusyana Muraru, utilizator
Legea mentioneaza sa faceti dovada veniturilor , nu a rezidentei.
La actele necesare scrie intr-adevar sa atasez rezidenta , dar nu scrie niciunde sa fie din 2020 . Atata timo cat este , nu inteleg care este deranjul .in acest caz cum as putea contesta ? Ce sa atasez ? Va multumesc
Este de la sine inteles ca trebuie din perioada in care ati obtinut venituri rezidenta..in perioada care o vor locuiati in UK ? daca da, in baza acrui document?
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Daca anglia nu mai e in ue mai beneficiez de indemnizatia de ... Maria434 Maria434 Daca anglia nu mai e in ue mai beneficiez de indemnizatia de crestere copil? (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu daca primesc indemnizatia de crestere ... Gabriel V. Gabriel V. Buna ziua, As vrea sa stiu daca primesc indemnizatia de crestere a copilului daca am lucrat in Anglia din octombrie 2019 (inca UK era in UE) si pana in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog din suflet dacă mi ați putea răspunde . putem ... danielatudosiei93@gmail.com danielatudosiei93@gmail.com Buna ziua va rog din suflet dacă mi ați putea Răspunde . Putem beneficia de indemnizație creștere copil dacă soția a lucrat din Iunie 2019 pana in Iunie ... (vezi toată discuția)