avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Lucrez la o companie multinationala si as ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Lucrez la o companie multinationala si as dori sa ...

Buna seara. Lucrez la o companir multinationala si as dori sa mi spuneti cui ma pot adresa, daca sunt acuzata de ceva ce nu am facut, spunându mi ca au vazut pe camerele de supraveghere, dar nu îmi ofera posibilitatea sa vad si eu, in ce context s a întâmplat, decat daca solicit in instanta ? Am fost supusa, efectiv, unui interogatoriu, în care am fost umilita si defaimata si mi s a spus ca am 2 variante : demisia sau îmi face dosar penal. Am ales varianta a doua , pentru ca stiu ca nu am facut nimic. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 6 Mai 2025
Vorbiți de o hărțuire? Sau doar de o acuzație nefondata din punctul dvs de vedere?
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aplicați metoda lui Chuck Norris, care s-a uitat la soare iar soarele a clipit primul. :) Lăsând gluma la o parte, de ce vă agitați? Întotdeauna cine vorbește primul pierde. Încearcă să vă intimideze. Umilită în ce sens? Spunea Eleonore Roosevelt, "nimenea nu te poate umili fără colaborarea ta". Defăimată? Dacă da, îi puteți da în judecată.
Nu faceți nimic, lăsați-i să ia ei o măsură, măsură pe care o puteți ataca prin toate mijloacele legale. Dacă aveau motive, erați deja pe făraș până acum.

gheorghe28 a scris:

Buna seara. Lucrez la o companir multinationala si as dori sa mi spuneti cui ma pot adresa, daca sunt acuzata de ceva ce nu am facut, spunându mi ca au vazut pe camerele de supraveghere, dar nu îmi ofera posibilitatea sa vad si eu, in ce context s a întâmplat, decat daca solicit in instanta ? Am fost supusa, efectiv, unui interogatoriu, în care am fost umilita si defaimata si mi s a spus ca am 2 variante : demisia sau îmi face dosar penal. Am ales varianta a doua , pentru ca stiu ca nu am facut nimic. Multumesc !

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este metoda tipica a multinationalelor de a se descotorosi de oameni, fara sa le plateasca despagubiri (salarii compensatoare) si sa nu piarda ei locul pentru o noua angajare. Daca era sa va dea afara ei, trebuiau sa va plateasca niste compensatii si sa desfiinteze postul o perioada. Asa daca va dati dvs. demisia pentru ei este mult mai bine, din toate punctele de vedere. Asa ca santajul cu "dovezi pe camera" sunt niste povesti, iar prin faptul ca va-ti dat demisia, le-ati facut exact jocul dorit de ei. Printr-un avocat ati putea solicita imaginile "incriminatoare", iar daca se dovedeste ca sunt niste povesti, ati putea sa ii dati in judecata si sa luati niste bani de pe ei.
teodora81 a scris:

Da, este metoda tipica a multinationalelor de a se descotorosi de oameni, fara sa le plateasca despagubiri (salarii compensatoare) si sa nu piarda ei locul pentru o noua angajare. Daca era sa va dea afara ei, trebuiau sa va plateasca niste compensatii si sa desfiinteze postul o perioada. ....

Încercați sa postați în concordanta cu legea.

Ce ați postat nu are baza legala.
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bun, păi înțeleg că ați refuzat să demisionați. Cel mai probabil vor reveni cu o altă ofertă pentru desfacerea consensuală a contractului de muncă. Chestia cu dosarul penal nu ține, pentru că dacă aveau într-adevăr ceva vă arătau filmările și probabil chiar ați fi preferat demisia unei plângeri penale sau desfaceri a contractului de muncă pe motive disciplinare.

Alte discuții în legătură

Hartuire contra amenintare sandu-alex sandu-alex Buna ziua, Am niste intrebari despre un caz destul de complicat. Personal, am publicat intr-un loc public, sub un alias, o serie de afirmatii defaimatoare ... (vezi toată discuția)
Pacaliti - anunt umanitar marcela72 marcela72 Buna ziua , Acesta este anuntul umanitar lansat in momentul in care s-a aflat ca nepoata mea de 19 ani avea nevoie de un transplant de cord. Larisa are ... (vezi toată discuția)
Plangere protectia copilului Andees Andees Buna ziua! Am o foarte mare problema. Am lucrat ca bona o perioada pentru o familie si dupa un timp am inceput sa am probleme serioase cu acei oameni,pana s-a ... (vezi toată discuția)