avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare garantie chirie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare garantie chirie

Recuperare garantie chirie

Am inchiriat un apartament in Cluj. Contractul de inchiriere l-am semnat in august, unde este precizata si garantia. In apartament deja locuia o prietena de un an, iar garantia a fost perceputa in anul precedent, cand prietena mea se mutase.
Menționez ca apartamentul se afla la demisol.
Anul trecut prietena mea a întâmpinat tot felul de probleme: mucegai, pierderi de caldura, in loc de pat este o canapea care este extrem de incomodă. La bucatarie exista o usa pe care poti iesi in spatele blocului si li s-a sesizat de mai multe ori ca exista o gaura sub tocul usii pe unde intra frig iarna si furnici primavara si vara, dar au venit si au pus putina spuma, care probabil s-a rupt in timp si gaura tot exista si acum.
Anul acesta, pe langa mucegaiul inca existent, de care nu putem scapa si de la care ne cade si varul din camera, am întâmpinat probleme cu canalizarea. Ne-a refulat canalizarea de 4 ori!! Prima data in noiembrie, cand ni s-a umplut baia de fecale si ni s-a umflat si usa. Ultimele 3 dati au fost saptamana trecuta. Luni s-a sesizat problema si a fost chemata o companie de desfundare a canalizarii care a rezolvat problema. Miercuri s-a intamplat din nou, joi a fost zi liberă, iar vineri dimineață au venit domnii.
Nu am putut face dus timp de 3 zile deoarece ne refula pana si in dus, au reusit sa rezolve vineri seara, dar luni dimineata aceeasi problema. A trebuit sa stam sa curățăm podeaua constant si, dupa ce rezolvau domnii, sa curatam tot cu clor.
Ignoranta lor a fost ultima picatura. Ei au pretentii mari de la noi, vin sa verifice apartamentul o data la doua luni si ne dau penalizari daca nu e curat, dar ei nu ofera conditii decente si umane.
As vrea sa plec din aparatament, dar nu vreau sa pierd garantia care e in valoare de 700€.
Unde as putea sa fac o plangere pentru tot ce s-a intamplat si cum imi recomandati sa procedez?
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2025
Laurap02, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari, adiminstrator MAGDAS MAGDAS Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea pb pentru ca nu stiu de unde sa incep. Am achizitionat un apartament in Sinaia, insa, in acest bloc nu este ... (vezi toată discuția)
Canalizare mfior mfior Locuiesc la parterul unui bloc.De mai multe ori mi-a iesit canalul in baie.Desi am anuntat vecinii si presedintele asociatiei, nu s-a facut nimic.Ultima data ... (vezi toată discuția)
Drepturi pe tevile de canalizare Ioana2012P Ioana2012P Buna ziua! Am cumparat in 2012 un apartament situat la parterul unui bloc nou. In toamna anului trecut a refulat sifonul din pardoseala baii. Dupa o ... (vezi toată discuția)