avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună ziua. Am o problema referitoare la înscrierea ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună ziua. Am o problema referitoare la înscrierea copilului ...

Bună ziua. Am o problema referitoare la înscrierea copilului în clasa pregătitoare. Din diverse motive (copil nou nascut etc) nu am fost atenta la perioada de înscrieri fiind convinsa ca este pana la sfârșitul lunii mai astfel incat am ratat înscriere în etapa 1. Am fost la scoala de circumscriptie a doua zi după terminarea înscrierilor și mi s-a spus ca nu mai sunt locuri, ca au suplimentat deja cu 2 locuri fiecare clasa și ca trebuie sa înscriu copilul la alta scoala unde au rămas locuri. Aceasta varianta nu este o opțiune pentru noi, mai avem un copil in scoala de circumscriptie, nu avem cum duce/lua 2 copii de la scoli diferite având și un bebeluș plus alte inconveniente cum ar fi prezenta noastră în prima/ultima zi de școală în 2 locuri etc. Citind ordinul 6756/2023 înțeleg ca se poate solicita depășirea numărului maxim de locuri intr-o clasa în anumite situații excepționale. Putem face o cerere la scoala de circumscriptie(avem domiciliu de 12 ani aici, nu viza de flotant sau alte minuni) pentru a solicita înscrierea copilului la aceasta scoala iar ei sa solicite un loc în plus la inspectorat? Peste tot este mentionat interesul superior al copilului iar în acest caz ar fi sa meargă cu sora lui la scoala de circumscriptie.
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare 2019 2020 Pesterau_mihaela Pesterau_mihaela Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o lamurire in ceea ce priveste inscrierea copiilor la scoala de circumscriptie. Practic mi-am inscris copilul in clasa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am depus dosarul de inscriere in clasa pregatitoare ... Gabi.450 Gabi.450 Buna ziua. Am depus dosarul de inscriere in clasa pregatitoare la scoala de care apartinem in luna august. Totusi nu a fost primit pe motiv ca nu sunt locuri. ... (vezi toată discuția)
Inscriere scoala clasa 0 liv123 liv123 Buna ziua, ce procedura as putea urma in urmatoarea situatie: pentru inscrierea in clasa 0,trebuie ca domiciliu sa fie in apropierea scolii ... (vezi toată discuția)