Buna seara! Avem situatia urmatoare: persoana varstnica, imobilizata la pat, care primeste pensia pe card, a trimis nepotul sa ii scoata pensia( de pe card). Nepotului i s-a confiscat cardul de catre bancomat. Am sunat la banca si ni s-a spus ca pentru a reintra in posesia cardului e nevoie sa se prezinte titularul in persoana. Insa acest lucru nu este posibil, titularul fiind imobilizat la pat. Cum putem proceda? Pentru o imputernicire la notar, va fi nevoie ca persoana varstnica sa se deplaseze, ceea ce nu se poate. Cum putem rezolva situatia? Multumesc.
In anumite situatii (cum este si cea de fata), notarul se poate deplasa la domiciliul clientului, contra unui comision, evident.
Alta varianta nu exista pt recuperarea cardului vechi.
Posibile alternative exista daca titularul are aplicatia mobila:
- sa solicite din app un nou card fizic (contra unui comision),
- sa isi faca un card virtual si sa-l foloseasca pe acela (pe telefon)
- sa isi faca cont online la un fintech (Revolut, Salt etc...) si sa transfere banii acolo....
Insa dureaza pana va intra in posesia unui card fizic
Depinde de banca, dar la majoritatea bancilor puteti solicita livrarea la domiciliu a cardului (prin curier).
Eu nu am mai calcat in sedii de banci de cativa ani buni. Toate cardurile care au expirat si mi-au fost reinnoite le-am primit prin curier. La fel si cardurile noi, le-am primit prin curier.
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Ma îndoiesc.
Cardul se ridică personal de către titularul contului.
Plicul conține codul PIN, care e confidențial. Nu circula asa, prin curieri și posta. Plus ca la unele bănci, cardurile nou emise trebuie activate la sediul băncii.
Card la munca
ionescu_ady
bana ziua de curand firama la care lucrez sa gandit sa faca carduri si au facut, din eperienta mea am mai lucrat la 2 firme inainte si tot asa au facut carduri ... (vezi toată discuția)