avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sunt profesor suplinitor, în anul scolar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sunt profesor suplinitor, în anul scolar 2023-2024 ...

Bună ziua! Sunt profesor suplinitor, în anul scolar 2023 2024 am predat la Liceul Ltmv , iar anul acesta predau la o Școală gimnaziala. În ian 2025 mi am fracturat glezna și am întrat în concediu medical.Initial mi s a plătit concediu medical, dar acum mi se cere sa restitui banii pe motiv ca nu am cotizat 6 luni la ultimul angajator. Menționez că și anul acesta și anul trecut am avut norma întreaga și am cotizat luna de lună. De ce mi se cere sa restitui banii? Ce pot face în situația aceasta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:25, 14 Mai 2025
De unde vi se cere restituirea banilor, de la liceu sau de la scoala ?

Art. 58 NORME din 5 ianuarie 2018 de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
(1) Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator la care este îndeplinit stagiul minim de asigurare de 6 luni, precum și pentru situațiile prevăzute la art. 9 și 31 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare. În aceste cazuri, primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalți angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul.
..

Asadar, trebuie la fiecare angajator minim 6 luni de stagiu.
De la școală.... pentru ca anul acesta scolar sunt angajata a scolii...legea nu prevede ca primești cm dacă ai cotizat ultimele 6 luni? Lucrez in același domeniu., in invatamant..De ce trebuie cate 6 luni la fiecare angajator? ????
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2025
Carmen Manole, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
v-am dat textul de lege ... Art. 58 din NORME din 5 ianuarie 2018 de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil se considera ca angajatorul e școală, nu ministerul învățământului, ca bănuiesc ca de asta va legați

Carmen Manole a scris:

De la școală.... pentru ca anul acesta scolar sunt angajata a scolii...legea nu prevede ca primești cm dacă ai cotizat ultimele 6 luni? Lucrez in același domeniu., in invatamant..De ce trebuie cate 6 luni la fiecare angajator? ????

Mulțumesc pentru răspunsuri!

Alte discuții în legătură

Concediu medical genigeni genigeni un angajat a adus concediu medical desi e angajat doar de doua luni la noi la firma...el nu vrea sa-mi dea dovada ca a lucrat in alta parte inca 4 luni inainte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o angajata pe perioada nedeterminata cu 1 ora/luna ... mopy mopy Buna ziua. Am o angajata pe perioada nedeterminata cu 1 ora/luna care mi-a trimis certificat medical pentru concediu de maternitate. ea este angajata si la ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sunt profesor titular cu o vechime de 9 ani in invatamant. ... anya88 anya88 Buna seara! Sunt profesor titular cu o vechime de 9 ani in invatamant. In perioada 01.09.2019-31.08.2020 am beneficiat de un an concediu fara plata, ... (vezi toată discuția)