avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie militara cu pensie civila de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie militara cu pensie civila de invaliditate. Buna ...

Cumul pensie militara cu pensie din sistemul public de pensii. Buna seara, as avea rugamintea, daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea speta: Am un prieten nascut in 1967, are in momentul de fata 58 de ani, care a fost cadru militar si in 2017 s-a pensionat, avand decizie de pensie militara. Anterior pensionarii ca militar a mai lucrat 3 ani ca civil, iar dupa pensionare a mai lucrat 6 ani tot in sistemul public de pensii, deci, in total a lucrat 9 ani in sistemul public, care nu au fost cuprinsi in decizia de pensie militara. In momentul de fata prietenul lucreaza, dar s-a imbolnavit si boala nu ii mai permite sa isi continue activitatea. Intrebarea ar fi, daca in aceasta situatie poate sa beneficieze si de pensie in sistemul public sau de pensie de invaliditate si care sunt conditiile pe care ar trebui sa le indeplineasca, care ar fi pasii pe care ar trebui sa ii faca pentru aceasta. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2025
Pilu, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie boala+pensie cadru militar?? loredana_enache loredana_enache Buna ziua, as avea si eu nevoie de cateva raspunsuri am stagiul militar de 20 luni 84-86 scoala militara 86-93 am fost cadru militar dupa care am trecut in ... (vezi toată discuția)
O persoana a fost pensionată (militar) in 2002 odata cu restructurarea ... DimitriP DimitriP O persoana a fost pensionată (militar) in 2002 odata cu restructurarea armatei, beneficiaza de pensie militară de serviciu, a primit si solde compensatorii, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.născut la data de 08 08 1067 vă aduc la cunoștință ... parol parol Bună ziua.Născut la data de 08 08 1067 vă aduc la cunoștință următoarele: În perioada 01 august 1991 - 08 august 2007 am lucrat în unități din ... (vezi toată discuția)