avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Bună ziua dlor avocați. Va rog sa ma luminați în următoarea speță. Sunt căsătorită, nu avem copii, nu mai am părinți în viata, am o sora și nepoata-fiica surorii. Soțul are un fiu din căsătorie anteriora. Locuim în casa bunul mei propriu. Vreau sa fac testament astfel: nuda proprietate nepoatei mele, și drept de habitatie viagera soțului. Mai vreau ca sotul sa beneficieze și de alte bunuri: un cont bancar, partea mea din valoarea mașinii.Dacă sotul ataca testamentul, puteți sa mi spuneți, din experienta dvs sau dacă exista prevederi, cum evaluează instanta, în vederea stabirii rezervei succesorale, acest drept de abitatie viagera? Se evaluează ca un procent din masa succesorala sau în alt mod? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Drept viager de habitatie aaalinaaa aaalinaaa buna ziua, problema mea este urmatoarea: Am dobandit inaintea casatoriei in imobil,acum m-am casatorit,eu am o fetita din prima casatorie iar sotul meu un ... (vezi toată discuția)
Riscurile renuntarii la o locuinta prin act de vanzare sau prin testament Ynnutza Ynnutza Buna ziua, subiectul care ma intereseaza mi se pare foarte complicat, dar sper sa-l prezint cat mai clar . Am un apartament mostenit de la parintii mei, ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vanzare cumparare cu drept de habitatie viagera ContSters432278 ContSters432278 Buna ziua, Doresc sa va intreb ce este de facut in sitiatia de mai jos: Eu sunt cumparatorul aparatamentului tatalui meu(vanzator),pretul vanazarii la ... (vezi toată discuția)