avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am cumpărat un imobil in anul 2015. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am cumpărat un imobil in anul 2015. Persoana care ...

Bună ziua. Am cumpărat un imobil in anul 2015. Persoana care mi l a vândut l a primit primit prin testament de la o rudă a lui în anul 1980. Acum persoana care mi a vândut apartamentul se află în divorț. Instanța a hotărât să se facă o evaluare a apartamentului în prezent. Au fost 2 notificări pentru evaluare către vânzător, dar nu s au realizat. Sunt obligat să primesc evaluatorul? Nu înțeleg cum să se facă evaluarea în prezent, atât timp cât s au făcut modificări majore ale apartamentului?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 23:30, 8 Iunie 2025
Bună ziua, trebuie discutata situatia in detaliu, in functie de obiectul dosarului, este posibil sa riscati sa pierdeti apartamentul daca nu stiti despre ce e vorba si nu va aparati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am cumpărat apartamentul acum 10 ani
Persoana care mi la vândut l a dobândit prin testament. Acum se află în divorț. Soțul ei a cerut creanțe. Se cere evaluarea apartamentului în prezent. Eu nu sunt parte din proces. Cum sa l pierd dacă l am cumpărat prin notar? Menționez că soțul persoanei care mi a vândut imobilul a făcut 2 cereri de anulare a actului de vânzare cumpărare. Ambele i au fost respinse, că nefondate.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna ca acel contract de vanzare-cumparare ramane in picioare si sunteti proprietar de drept . Eu nu sunt jurist , dar instanta nu va poate ordona nimic , cata vreme nu sunteti parte in acel proces ( decat daca va citeaza ca martor ) . In locul dvs. , eu nu as primi in casa nici un evaluator , vanzatoarea va trebui sa-si rezolve cum va vrea problemele cu fostul sot , nu va priveste pe dvs. Sa-i descurce instanta , ca de-aia au apelat la ea si au platit o caciula de bani taxe judiciare …
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2025
CHKa, utilizator
Atunci permiteti accesul, ce treaba aveti dvs cu dosarul lor?
Am fost prezent la o ședință la proces,nu ca martor, ca spectator( nu credeam că instanța a hotărât evaluarea în prezent)iar instanța mi a sugerat să primesc evaluatorul ( o dată am refuzat accesul evaluatorului)că nu am nimic de pierdut și că dacă mai refuz o să folosească forța Eventual să prezint dovezile că eu am adus apartamentul in starea actuală. Expertul a spus că se poate face o evaluare a imobilului la momentul vânzării, dar probe să aducă cine a cerut evaluarea, nu eu care nu am nicio calitate in proces. menționez faptul că soțul vânzătoarei apartamentului a părăsit domiciliul în anul 2000. Cu 15 ani înainte să l cumpăr eu
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2025
Bebbe, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme la partaj DM DM Buna ziua.Nu sunt in domeniu si nu cunosc termenii .Poate ma puteti ajuta.Sunt in proces de divort cu sotul.Mi-am luat avocata dar cred ca mai mult apara ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara - partaj bunuri comune - consecinte? anniela anniela Buna ziua, in cadrul unui dosar civil de partaj s-au desemnat doi experti pentru evaluarea bunurilor comune. Ce se intampla daca: 1. una din parti refuza sa ... (vezi toată discuția)