Bună ziua. Am cumpărat un imobil in anul 2015. Persoana care mi l a vândut l a primit primit prin testament de la o rudă a lui în anul 1980. Acum persoana care mi a vândut apartamentul se află în divorț. Instanța a hotărât să se facă o evaluare a apartamentului în prezent. Au fost 2 notificări pentru evaluare către vânzător, dar nu s au realizat. Sunt obligat să primesc evaluatorul? Nu înțeleg cum să se facă evaluarea în prezent, atât timp cât s au făcut modificări majore ale apartamentului?
Bună ziua, trebuie discutata situatia in detaliu, in functie de obiectul dosarului, este posibil sa riscati sa pierdeti apartamentul daca nu stiti despre ce e vorba si nu va aparati.
Bebbe
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am cumpărat apartamentul acum 10 ani
Persoana care mi la vândut l a dobândit prin testament. Acum se află în divorț. Soțul ei a cerut creanțe. Se cere evaluarea apartamentului în prezent. Eu nu sunt parte din proces. Cum sa l pierd dacă l am cumpărat prin notar? Menționez că soțul persoanei care mi a vândut imobilul a făcut 2 cereri de anulare a actului de vânzare cumpărare. Ambele i au fost respinse, că nefondate.
CHKa
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Inseamna ca acel contract de vanzare-cumparare ramane in picioare si sunteti proprietar de drept . Eu nu sunt jurist , dar instanta nu va poate ordona nimic , cata vreme nu sunteti parte in acel proces ( decat daca va citeaza ca martor ) . In locul dvs. , eu nu as primi in casa nici un evaluator , vanzatoarea va trebui sa-si rezolve cum va vrea problemele cu fostul sot , nu va priveste pe dvs. Sa-i descurce instanta , ca de-aia au apelat la ea si au platit o caciula de bani taxe judiciare …
Am fost prezent la o ședință la proces,nu ca martor, ca spectator( nu credeam că instanța a hotărât evaluarea în prezent)iar instanța mi a sugerat să primesc evaluatorul ( o dată am refuzat accesul evaluatorului)că nu am nimic de pierdut și că dacă mai refuz o să folosească forța Eventual să prezint dovezile că eu am adus apartamentul in starea actuală. Expertul a spus că se poate face o evaluare a imobilului la momentul vânzării, dar probe să aducă cine a cerut evaluarea, nu eu care nu am nicio calitate in proces. menționez faptul că soțul vânzătoarei apartamentului a părăsit domiciliul în anul 2000. Cu 15 ani înainte să l cumpăr eu
Probleme la partaj
DM
Buna ziua.Nu sunt in domeniu si nu cunosc termenii .Poate ma puteti ajuta.Sunt in proces de divort cu sotul.Mi-am luat avocata dar cred ca mai mult apara ... (vezi toată discuția)