avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract donatie

buna seara ...in 2006 a decedat tatal meu,am facut succesiunea pt ap in care locuiam eu,mama si fratele meu...in 2017 mama si fratele meu mi-au facut un contract de donatie cu uzufruct in favoarea mamei.in prezent se pune problema rezilierii contractului in urma refuzului mei de a sustine integral cheltuielile pt alimente mamei,mentionez ca mama are pensie bunicica( in prezent eu si sotul meu sintem someri)multumesc
Cel mai recent răspuns: opersoana , utilizator 19:17, 12 Iunie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, trebuie vazut contractul, daca exista obligatia de intretinere sau daca exista vreun caz de revocare.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred că se referă la cazul de ingratitudine privind refuzul donatarului de a-i asigura alimente donatorului ajuns in nevoie.
Ajuns in nevoie! - aceasta este condiția. Iar pe aici se povestește despre o pensie bunicică. Și ar mai fi si alte aspecte de discutat.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2025
romascanu, moderator
Dvs unde locuiți?
impreuna cu mama si sotul

adriandimitriu a scris:

Dvs unde locuiți?

locuim impreuna

Alte discuții în legătură

Cum se poate rezilia un act de donatie AllexandruD AllexandruD Buna,as vrea sa stiu cum se poate rezilia un act de donatie cu drept de uzufruct viager si anume si in ce conditii?.Mama mea a donat surori mele si sotului ei ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament MadalinaAdriana MadalinaAdriana Buna seara! Am si eu o intrebare, va rog frumos daca puteti sa ma ajutati, am mare nevoie! Mama mea mi-a donat un apartament, asta inainte sa se casatoreasca ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la contractul de donatie bommbonel_2005 bommbonel_2005 Buna seara, stimati utilizatori ai avocatnet.ro! Am o nelamurire in ceea ce priveste contractul de donatie pe care mama mea mi l-a facut pentru un teren ... (vezi toată discuția)